Știri Exclusive

În Austria a luat 15 ani pentru tâlhărie, iar în România puțin peste 4 ani

Constantin Adiel Cristian ar trebui să execute 15 ani de închisoare în România

Bucureșteanul Constantin Adiel Cristian va fi transferat din Austria în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 21 mai să respingă apelul formulat de acesta.

Detalii soluţie: Respinge, ca nefondat, apelul formulat de condamnatul persoană transferabilă Constantin Adiel Cristian împotriva sentinţei penale nr. 40/F din 28 februarie 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 283/2/2020 (170/2020).

Două săptămâni de tâlhării în Austria, după ce a fost eliberat condiționat din România

În februarie 2015, Constantin Adiel Cristian a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare pentru tîlhărirea unei femei, dar pedeapsa i-a fost redusă cu 304 zile, fiind eliberat condiționat în martie 2017.

Între 30 iunie-13 iulie 2017, orașul austriac Graz este terifiat de atacurile brutale comise asupra unor persoane cu vârste cuprinse între 69 și 84 de ani. Atacatorul tîlhărea bătrînii de lănțișoare din aur, inele și bani, iar unele dintre victime au fost rănite grav în timpul atacurilor. În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și a declarațiilor victimelor, autoritățile austriece au reușit să-l identifice pe autor în persoana lui Adiel-Cristian Constantin.  Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, iar acesta a fost localizat în România. El a fost prins apoi de către polițistii bucureșteni, după ce a folosit telefonul mobil.

Constantin Adiel-Cristian a fost judecat pentru cele 7 tîlhării comise în Austria și a fost condamnat la pedeapsa de 15 ani închisoare prin Hotărârea nr. 171 Hv 28/17 f din data de 12.01.2018 pronunţată de Landesgericht für Strafsachen Graz (Tribunalul Landului Graz pentru cauze penale), Republica Austria. Sentința a rămas definitivă la data de 18.12.2018, dar condamnatul a cerut și apoi a obținut executarea pedepsei într-un penitenciar din România.

Constantin Adiel Cristian a câștigat daune la CEDO

Constantin Adiel Cristian își cunoaște bine drepturile, de vreme ce a deschis la CEDO un proces împotriva Guvernului României, invocând condițiile de detenție nesatisfăcătoare din pușcăriile românești. A câștigat procesul și a obținut daune de 2.700 de euro.