În acest an, examenul de primire în profesia de avocat va avea loc duminică, 19 septembrie

Exclusivitate

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) a aprobat, în ședința din 29-30.01.2021, calendarul activităților ce urmează a fi desfășurate în acest an la nivel național. Printre aceste activități se numără examenul de primire în profesia de avocat, care este programat să aibă loc duminică, 19 septembrie.

Anul trecut, examenul de primire în profesia de avocat s-a desfășurat duminică, 20 septembrie, la complexul expozițional ROMEXPO. Concursul, la care au participat aproximativ 2.400 de candidați, a constat într-un test grilă, cu 100 de întrebări din toate materiile de examen. Au fost declarați admiși candidații care au obținut cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen au fost: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Rezultatele obţinute de candidaţi au fost publicate luni, 28 septembrie, pe site-ul www.INPPA.ro, iar procentul de candidati stagiari admiși a fost de 6,2%. Mai multe informații despre condițiile care le-au fost impuse candidaților de către organizatori aflați aici.

 

foto: pigmedia.org

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie