ICCJ respinge contestația în anulare formulată de judecătorul Cristi Danileț împotriva unei decizii, care confirma sancționarea sa pentru un mesaj postat pe facebook

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, 14 decembrie, o contestație în anulare formulată de judecătorul clujean Cristi Danileț împotriva unei decizii care confirma sancționarea sa pentru un mesaj postat pe facebook.

  • Detalii soluţie: Minuta deciziei civile nr. 262. Respinge, ca nefondată, contestaţia în anulare formulată de Danileţ Vasilică-Cristi împotriva deciziei civile nr. 62 din 18 mai 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători, în dosarul nr. 3378/1/2019. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 14 decembrie 2020.

Judecătorul clujean Cristi Danileț ceruse ICCJ,  în data de 18 mai 2020, anularea unei sancțiuni disciplinare la adresa sa, stabilite de Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM.

  • Detalii soluţie: Minuta deciziei civile nr. 62. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Danileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr.15J din 7 mai 2019, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.5/J/2019. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 mai 2020.

Sancțiunea: 5% mai puțin la salariu, pe 2 luni

Judecătorul de la Tribunalul Cluj fusese sancționat cu diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 5% pe o perioadă de două luni, potrivit CSM.  Decizia a fost luată cu majoritate de voturi în ședința din 7 mai 2019 a Secției pentru Judecători în materie disciplinară. Cristi Danileț fusese găsit vinovat de săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. În Raportul Inspecției Judiciare se afirma că judecătorul clujean a fost sancționat pentru un mesaj postat pe o rețea de socializare în 9 ianuarie 2019, potrivit publicației Monitorul justitiei.

foto: facebook.com

spot_img

Articole recente

Fiscul nu i-a convins pe judecători să angajeze răspunderea unei persoane în solidar cu mama sa, urmărită penal și devenită insolvabilă

Prin Decizia de angajare a răspunderii solidare, emisă în decembrie 2021 de Administrația Națională a Finanțelor Publice - Direcția...

Mai multe articole din aceeași categorie