Hotărâre drastică a CSM / Judecătoarea Brândușa Andreea Sârbu va fi exclusă din magistratură

Exclusivitate

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat joi, 26 noiembrie 2020, Hotărârea 1412, care prevede  înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcție a doamnei SÂRBU BRÎNDUȘA-ANDREEA, judecător cu grad de tribunal la Judecătoria Sectorului 1 București, în prezent suspendată din funcție, ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în ”excluderea din magistratură”. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate.

Propunerea de sancționare a fost adoptată, într-o ședință desfășurată în data de 23 septembrie 2020, de Secția pentru judecatori în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii. Ea a fost găsită vinovată de neredactarea hotărârilor judecătorești din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege (art. 99 lit. r, teza I din Legea 303/2004). Judecătoarea Sîrbu Brândușa-Andreea a fost sancționată pentru o faptă similară în urma cu un an, cînd s-a decis diminuarea drepturilor sale salariale cu 10%, timp de o lună.

Clujust.ro scrie că Andreea Brândușa Sârbu a absolvit Facultatea de Drept la București în 1996, iar între 2001 și 2005 a fost procuror financiar la Curtea de Conturi. Printr-un decret prezidențial semnat de Traian Băsescu în iulie 2005, Sarbu a fost numită în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a activat timp de 10 ani. Ulterior, a fost aproape un an procuror la Parchetul Curții de Apel București, după care, în iunie 2016 s-a transferat pe post de judecător la Judecătoria Giurgiu, iar din martie 2017 ocupa un post de judecător la Judecătoria Sectorului 1 București.

Monitoruljustitiei.ro menționează că Brândușa Andreea Sârbu mai este cunoscută în sistemul judecătoresc pentru memoriile pe care le-a semnat, alături de alti magistrați, împotriva modificărilor aduse de coaliția PSD-ALDE la Legile Justitiei. De asemenea, ea s-a remarcat prin participarea la mai multe proteste pe treptele Curții de Apel Bucuresti, pe 18 martie 2019 manifestând chiar de una singură.

foto: facebook.com

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie