Hotărâre definitivă: fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, va fi eliberat din arest preventiv

Exclusivitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi, 13 august, ca fostul procuror al DNA Ploiești, Mircea Negulescu, să fie eliberat din arest preventiv. Instanța, din care a făcut parte judecătorii Oana Burnel și Ionuț Matei, a admis cererea fostului magistrat de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, decizia fiind definitivă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Negulescu are mai multe obligaţii: nu are voie să părăsească teritoriul României şi nu are voie să se apropie de inculpaţii Alfred Virgil Savu şi Mihai Iuliano Iordache, de persoanele vătămate Daniel Savu, Victor Viorel Ponta, Sebastian Ghiţă, Sorin Adrian Chirilă, Ionuţ Alexandru Iordăchescu, dar şi de mai mulţi martori, între care Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Mircea Cosma.

Mircea Negulescu se află în arest preventiv din data de 23 iulie, într-un dosar instrumentat de Adina Florea, de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).  Mircea Negulescu este acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie