George Buhnici obține în instanță o reducere consistentă a amenzii primită pentru discriminare

Exclusivitate

Instanța de fond –  Curtea de Apel București – a pronunțat soluția sa în procesul în care reclamantul George Daniel Buhnici, actual vlogger și fost prezentator emisiunii ”iLikeIT” de la ProTV, a chemat în judecată pe pârâtul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD):

  • Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de reclamant şi în consecinţă: În temeiul dispoziţiilor art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992 sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 16-28 din O.G. nr. 137/2000 Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează în parte Hotărârea nr. 494/31.08.2022 în ceea ce priveşte pct. 2, în sensul că reduce amenda contravenţională aplicată reclamantului de la suma de 20.000 lei la suma de 3.000 lei. Definitivă în privinţa soluţiei de sesizare a Curţii Constituţionale. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată asupra cererii, recurs care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti-secţia a IX-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată, azi, 08.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.

Buhnici, care are pe canalul său de youtube peste 1 milion de abonați, cere instanței de judecată să dispună anularea actului administrativ Hotărârea CNCD nr. 498/31.08.2022. După cum se arată într-un comunicat al CNCD, Colegiul director al Consiliului, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 31 august 2022, a decis că afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului 2022, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

CNCD a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi). Declarațiile sancționate au fost următoarele:

“Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală fetelor!”

„Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”

“Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!” Câți ani îi dai?”(…) Băi, dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră, că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese.”, a spus Buhnici într-un interviu pentru Antena Stars.

Ulterior, Buhnici a spus că vrea să își ceară scuze public tuturor celor pe care i-a jignit cu afirmațiile sale și a recunoscut că a făcut acele declarații controversate „probabil din dorința de a șoca și de a impresiona audiența”.

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie