Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta va afla luna viitoare dacă rămâne cu condamnarea decisă la fond, după ce a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice

Exclusivitate

Un complet de judecată de la Curtea de Apel București a anunțat miercuri, 10 aprilie, că a stabilit ca termen pentru redactarea şi pronunțarea hotărârii în ceea ce îl privește pe Palada Theodor Mirel data de 17 Mai 2024.  Fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada a fost condamnat, în noiembrie 2023, de Judecătoria Sectorului 2 la o pedeapsă de 2 (doi) ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani (ce se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii), fiindcă a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice. Instanța de fond a mai decis să-i aplice inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a), b) și i) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a conduce vehicule din categoriile AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv pe drumurile publice, pe o perioadă de 3 (trei) ani.

Judecătorul de la fond a constatat că Palada a mai încasat o pedeapsă de 6 luni închisoare, stabilită prin sentința penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 București, definitivă prin D.p. nr.691/12.05.2021 a Curții de Apel București, așa că a contopit cele două pedepse, aplicând inculpatului pedeapsa cea mai grea, cea de 2 ani închisoare, la care a adăugat sporul obligatoriu de 2 luni închisoare [(6 luni)/3], urmând ca inculpatului să i se aplice pedeapsa rezultantă de 2(doi) ani și 2(două) luni închisoare. Mirel Palada va fi obligat și să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile la ADP Sector 2 sau la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, iar pe pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;
  • b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  • d) să comunice schimbarea locului de muncă;
  • e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului a fost trimis în judecată în aprilie 2023 pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce, la data de 8 octombrie 2020, în jurul orei 23.00, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe Strada C.A. Rosetti din București emanând halenă alcoolică. Agerpres amintește că Palada a fost condus atunci la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ceea ce privește prima condamnare, Mirel Palada a fost găsit vinovat pentru că l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni tv. Cei doi participau la o emisiune de dezbateri politice la postul B1 TV, iar în pauza de publicitate Mirel Palada l-a agresat fizic pe Mihai Goţiu.

spot_img

Articole recente

Pe ce motiv a scăpat un polițist de la Rutieră de acuzația că ar fi luat mită două perechi de adidași și un pantalon...

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 13.05.2021, agentul de poliție XXX a fost trimis...

Mai multe articole din aceeași categorie