Fostul președinte al CJ Cluj rămâne cu pedeapsa de un an şi 2 luni cu suspendare

Exclusivitate

Inalta Curte de Csație și Justiție a respins joi, 28 mai, apelul în casație al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan(fost Szeplekan).

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondat, recursul în casație declarat de inculpatul Seplecan (fost Szeplekan) Mihai împotriva deciziei penale nr.1141/A din 18 octombrie 2019 a Curţii de Apel Cluj – Secţia Penală şi de Minori, pronunțată în dosarul nr.23805/211/2016. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 28 mai 2020.

Un an și două luni cu suspendare

Mihai Seplecan (fost Szeplekan) a fost condamnat la pedeapsa de un an şi 2 luni cu suspendare, pentru uz de fals, de către magistratul Eugen Crişan, şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Cluj, în data de 11 martie 2019.

El a fost acuzat că a folosit o diplomă de facultate falsificată, pentru a se putea angaja în diverse posturi publice unde avea nevoie de studii superioare. Mihai Seplecan  a folosit această diplomă, inclusiv pentru postul de președinte al Consiliului Județean Cluj. El a motivat că nu știa că diploma este falsă și a spus, după pronunțare, că va contesta decizia.

Foto: Facebook

 

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie