Fostul ministru PSD al Justiției cere CSM să desființeze Secția Specială

Exclusivitate

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 27 mai, a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, la punctul 6, se află, spre avizare, propunerea legislativă de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), propunere legislativă inițiată și semnată de fostul ministru PSD al Justiției, deputatul neafiliat Ana Birchall, împreună cu mai mulți parlamentari USR.

Într-o postare pe facebook, fostul ministru Ana Birchall și-a exprimat speranța ca plenul CSM să avizeze favorabil această initiațivă legislativă. În opinia Anei Birchall, Secția Specială (SIIJ), așa cum a fost „moșită” de Iordache și gașca celor care se pare că au participat la întâlnirile „centrelor de reflecție”, nu-și are rostul în sistemul de justiție românesc, fiind doar o șmecherie menită să-i ajute pe cei ce încalcă legea. Ana Birchall amintește că raportul de activitate al SIIJ pe anul 2019 vorbește de la sine în ce privește performanța acestei unități de parchet: din 417 cauze, 415 au fost clasate.

Și actualul ministru al Justiției, liberalul Cătălin Predoiu, s-a pronunțat în favoarea desființării SIIJ. Cătălin Predoiu, care este membru de drept al CSM în virtutea funcției de ministru al Justiției, a amintit recent că ministerul pe care îl conduce a prezentat public, la începutul lunii februarie, un proiect de lege ce prevede ca soluții legislative principale desființarea SIIJ, revenirea la competențele legale ale parchetelor existente anterior înființării secției, precum și garanții procesuale solide pentru protejarea independenței magistraților față de orice erori judiciare sau eventuale abuzuri.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie