Justnews.ro

Tăvărlau Gigi-Simona, funcționar public în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, s-a aflat în stare de incompatibilitate din mai 2010 până în ianuarie 2014, precum și din iulie 2014 până în noiembrie 2015, pentru că a deținut  funcția de director financiar contabil al Spitalului de clinic de psihiatrie Alexandru Obregia din București, simultan cu cea de funcționar public. Acesta a fost comunicatul dat publicității de către Agenția Națională de Integritate, pe 26.11.2015. A urmat apoi un șir de procese care s-a finalizat miercuri, 25 martie 2020, odată cu hotărîrea instanței supreme:

  • Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de reclamanta Tăvârlău Gigi Simona împotriva sentinţei nr. 4230 din data de 28 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 25 martie 2020.

Fost director financiar contabil al Spitalului de clinic de psihiatrie Alexandru Obregia din București, Tăvărlau Gigi-Simona a deținut această funcție în perioada în care spitalul a fost manageriat de Monica Boer. Despre matrapazlâcurile care au avut loc în mandatul Monicăi Boer în fruntea  spitalului Obregia a scris pe larg echipa de jurnaliști coordonată de Cătălin Tolontan. Potrivit procurorilor anticorupție, supraevaluarea la achizițiile publice derulate de instituția spitalicească din Capitală s-a făcut de la costuri care pornesc de la dublu și ajungeau la de 10 ori prețul pieței https://www.tolo.ro/2017/07/11/dna-a-ajuns-la-obregia-si-confirma-achizitiile-supraevaluate-si-de-10-ori/

Alte articole