Fiul primarului comunei argeșene Cotmeana, condamnat definitiv pentru tâlhărie

Exclusivitate

Curtea de Apel București l-a condamnat miercuri, 17 februarie, pe Vișan Petre Alexandru la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare, dar a suspendat executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, instanța a impus inculpatului să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeș, la datele stabilite de această instituţie; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Inculpatului in s-a mai impus să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Cotmeana sau al Centrului de Îngrijire și Asistență Bascovele conform deciziei consilierului de probaţiune, pe o perioadă de 120 zile. Decizia instanței este definitivă.

Vișan Petre Alexandru, care este fiul lui Vișan Ionel Dragoș, primarul în funcție al comunei argeșene, Cotmeana, a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

A luat-o razna din cauza datoriilor la jocuri

În fața judecătorilor Vișan Alexandru a declarat că, în cursul anului 2019, fiind împătimit al jocurilor de noroc, s-a împrumutat de la diferite persoane cu diferite sume de bani, datoriile însumând 9.000 de lei. Întrucât nu reușea să facă rost de cei 9000 de lei pe care îi datora și pentru că tot a amânat pe diferite motive plata către cei cărora le era dator, s-a hotărât să caute pe OLX persoane care vindeau telefoane scumpe, pentru ca apoi, sub pretextul că intenționa să cumpere telefonul, să se întâlnească cu acestea, însă, după ce intra în posesia telefonului, să fugă fără a plăti aparatul. În acest scop, el i-a cerut concubinei sale mașina, un BMW alb, pe care, pentru a deturna spre piste greșite eventualele cercetări ale poliției, intenționa să aplice plăcuțe cu numere false de înmtriculare, sustrase de la alte mașini.

Prima faptă a rămas nedescoperită

Fiindcă era presat de persoanele cărora le datora bani, în iulie 2020 a contactat telefonic vânzătorul unui telefon marca iPhone 11 cu care s-a întâlnit în București, iar pe mașina cu care se deplasa la întîlnire a montat înainte plăcuțe de înmatriculare de la o altă mașină. În momentul în care vânzătorul i-a înmânat telefonul mobil, el i-a spus că se duce până la mașină să ia banii. Vânzătorul l-a însoțit până la mașină, oprindu-se în dreptul portierei de pe partea dreaptă, însă, motorul mașinii fiind pornit, fiul primarului a demarat în trombă, fără a achita telefonul. Ulterior, Vișan Alexandru a vândut aparatul, achitând o parte din datorie.

A doua oară i s-a înfundat

După aproximativ o săptămână de la primul incident, pe 18 iulie anul trecut, Vișan Alexandru a luat decizia să mai sustragă un telefon în aceeași manieră. A contactat telefonic vânzătorul unui telefon marca Samsung S20, nou, sigilat, convenind suma de 4000 de lei. S-a stabilit o întâlnire cu mama vânzătorului, iar după ce i-a fost înmânat telefonul, tânărul i-a zis acesteia că se duce până la mașină să ia banii. În drumul spre mașină femeia la însoțit până în dreptul mașinii, oprindu-se pe partea dreaptă. Motorul mașinii fiind pornit, Vișan Alexandru a repetat schema: numai că de data asta femeia s-a agățat de portiera dreapta față, fiind târâtă mai mulți metri, după care a căzut rănită la pământ. Fără să se intereseze de soarta victimei, tâlharul a oprit câteva minute mai tîrziu mașina, a schimbat plăcuțele furate cu numerele de înmatriculare reale, după care s-a deplasat spre Pitești, unde a vândut telefonul unei cunoștințe.

A recunoscut acuzațiile

În timp ce individul venea la întâlnire, femeia a reușit să îl filmeze câteva secunde. În plus, întregul incident a fost surprins de câteva camere de supraveghere amplasate în spațiul public, iar telefoanele mobile au fost localizate rapid, cu ajutorul mijloacelor tehnice ale poliției. În aceste condiții, Vișan Alexandru a fost nevoit să admită că el este persoana ce apărea în imagini, așa că a dat o declarație în fața instanței în care a spus că „recunoaște și regretă săvârșirea faptei”.

foto: politiaromana.ro

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie