Fiscul, o nouă înfrângere suferită în instanță în fața unei companii farmaceutice din Otopeni

Exclusivitate

În ianuarie 2022, ANAF – prin Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili  – a finalizat un nou control la societatea comercială Rompharm Company SRL, după care a emis o Decizie de impunere, cu numărul nr. F-MC_ 11/17.01.2022 şi un Raport de inspecţie fiscală F-MC_ 10/17.01.2022. Contribuabilul din Otopeni a formulat contestație la Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Ministerului Finanțelor, care s-a finalizat prin Decizia de soluţionare a contestaţiei nr. 381/27.05.2022.

Nemulțumită de rezultatele controlului ANAF, compania Rompharm Company SRL s-a adresat instanței de judecată, respectiv Curții de Apel București. Zilele trecute, instanța, după ce a analizat raportul de expertiză în specialitatea contabilitate/fiscalitate întocmit de un expert judiciar contabil, a pronunțat soluția în acest litigiu, care nu este însă definitivă:

  • Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Decizia de soluţionare a contestaţiei nr. 381/27.05.2022. Anulează Decizia de impunere nr. F-MC_ 11/17.01.2022 şi Raportul de inspecţie fiscală F-MC_ 10/17.01.2022 în ceea ce priveşte suma de 5.722.933 lei reprezentând impozit pe profit stabilit suplimentar. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 20.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Este pentru a doua oară în ultimul an când Rompharm Company SRL obține câștig de cauză în litigii derulate cu instituțiile fiscale ale statului, pe tema impozitului pe profit stabilit suplimentar. În aprilie 2023, judecătorii Curții de Apel București au anulat o decizie de impunere a ANAF cu miză de aproape 17 milioane lei. Despre acest subiect, Justnews a relatat aici.

Cine este Rompharm Company SRL

SC Rompharm Company SRL este o companie farmaceutică, cu sediul în Otopeni, care se mândrește cu următoarele realizări, potrivit paginii proprii de prezentare:

  • Compania noastră și-a început activitatea în anul 2004, odată cu deschiderea primei unități certificate GMP (Good Manufactured Practice), cu două linii de producție: una pentru soluții/suspensii sterile (picături oftalmice), a doua pentru soluții/suspensii nesterile (picături orale, picături/spray-uri nazale, soluții/spray-uri topice). Capacitatea de producție a celor două linii a fost de 30 de milioane de unități pe an. Odată cu creșterea pe piață a cererii, echipamentele Rompharm Company au fost reînnoite și, în momentul de față, capacitatea de producție este de 64 de milioane de unități pe an.
  • În septembrie 2006a fost deschisă cea de-a doua unitate certificată GMP, pentru fabricarea formelor solide. Echipamentul modern a permis lansarea produselor sub formă de pulbere, granule sau peleți, condiționate în capsule, plicuri (sachets) sau în recipiente de polietilenă.
  • Pentru extinderea gamei de produse, în decembrie 2007 a început să funcționeze a treia unitate, destinată fabricării de soluții injectabile în condiții aseptice, cu o capacitate de producție de 100 de milioane de fiole pe an.
  • În 2012 Rompharm Company are plăcerea să anunțe lansarea unei noi linii tehnologice ultramoderne, pentru seringi preumplute și soluții perfuzabile. Linia de seringi preumplute, cu o capacitate de peste 100 de milioane de unități pe an, este concepută pentru o gamă largă de volume de umplere: de la 0,3 ml la 20 ml. Linia de soluții perfuzabile în flacoane de sticlă, cu o capacitate de peste 20 de milioane de unități pe an, este prevăzută pentru volume de umplere de la 2 ml la 250 ml.
  • În 2017 Rompharm Company certifica două linii noi de fabricatie completa pentru solutii sterile preparate aseptic, conditionate in monodoze cu un volum de umplere intre 0,1 si 3 ml si linie completa pentru fabricarea produselor liofilizate in flacoane de sticla.

În 2022, Rompharm Company SRL avea 466 de angajați, cu care a realizat o cifră de afaceri de peste 273 milioane de lei. Potrivit datelor menționate pe site-ul listafirme.ro, profitul raportat în acel an a fost de 53 milioane de lei. Cel mai mare profit realizat în cei aproape 20 de ani de activitate a companiei a fost înregistrat în 2019, când s-au obținut peste 54,5 milioane de lei.

spot_img

Articole recente

După ce s-a bătut cu punctul în piept invocând practici înșelătoare, ANPC nu s-a mai deranjat să-și motiveze recursul în litigiul cu o bancă

O decizie controversată În  mai 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin vocea fanfaronului său șef Horia Constantinescu, anunța...

Mai multe articole din aceeași categorie