Final în procesul polițistei de la Rutieră care a mers cu cântăreața Lidia Buble la bancomat, ca să-și încaseze șpaga

Exclusivitate

În urmă cu un an, cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 1 an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi poliţişti de la Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble că i-a mituit pe cei doi agenţi de poliție, amintește Agerpres. Solista a cerut sfatul prin telefon unui prieten în legătură cu suma ce urma să o dea poliţiştilor ca mită, ştiind că a consumat alcool înainte de a se urca în maşină, respectiv un pahar cu şampanie. Numai că amicul Lidiei Buble era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, având telefonul pus sub supraveghere. După ce le-a spus polițistilor că nu deţinea suficienţi bani cash, Lidia Buble le-a transmis acestora că trebuie să meargă la un bancomat pentru a retrage niște numerar. Cum oamenii legii se grăbeau, Lidia Buble a fost luată cu autospeciala de poliţie, condusă de polițistă, şi dusă la un bancomat, de unde a retras suma de 900 lei, care a ajuns ulterior în posesia celor doi agenți de la Rutieră.

Alături de Lidia Buble, au mai fost trimise în judecată patru persoane, două dintre ele fiind judecate în același dosar, iar în cazul celorlate două – poliţista şi un prieten al Lidiei Buble – dispunându-se formarea unui alt dosar. Polițistul Marius Constantin Miulescu a luat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de luare de mită, iar în cazul inculpatului acuzat de săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept, instanța a renunţat la aplicarea pedepsei.

În ce privește cel de-al doilea dosar, în care inculpați erau polițista Reznicsek Elena Daniela şi amicul Lidiei  Buble, Presură Dragoş-Ştefan, Curtea de Apel București a pronunțat, la sfârșitul lunii trecute, soluția definitivă:  Presură Dragoş-Ştefan a fost achitat de acuzație, iar polițista a rămas cu sentința primită din partea Tribunalului București. Astfel, ea a încasat pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de luare de mită și i s-a interzis drepturile prev. de art.66 alin.1 lit.a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit.b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) și lit.g (dreptul de a ocupa funcţia de agent de poliţie în Inspectoratului General de Poliție de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii) pe o durată de 3 ani, ce se va executa în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. b) Cod penal. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 3 (trei) ani care începe să curgă de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta;
  • b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  • d) să comunice schimbarea locului de muncă;
  • e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Judecătorii au mai impus inculpatei să execute obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Spitalului Municipal Caracal sau la Primăria Caracal.

spot_img

Articole recente

Cum a ajuns un ghid educativ, consacrat endometriozei, în centrul unei dispute legate de încălcarea drepturilor de autor

O echipă medicală din România, care tratează frecvent endometrioza, a realizat un Ghid informativ despre această boală, la solicitarea...

Mai multe articole din aceeași categorie