Există și români cărora NU le place Grecia: Franț Boligrad

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi, 30 aprilie, să respingă contestația lui Franț Boligrad împotriva sentinței Curții de Apel București privind extrădarea acestuia în Grecia.

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondată, contestația formulată de persoana solicitată Franţ Boligrad împotriva sentinţei penale nr. 69/F din data de 14 aprilie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, pronunţată în dosarul nr. 544/2/2020 (296/2020). Obligă contestatorul persoană solicitată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 30 aprilie 2020.

Originar din Focșani, Franț Boligrad este căutat de autorităţile judiciare din Grecia, care au emis un mandat de arestare încă de la data de 17.01.2018. Judecătorii Curții de Apel București au mai dispus, în hotărârea din 14 aprilie 2020, amânarea predării lui Franț Boligrad până la încetarea cauzelor care au determinat această amânare (respectiv suspendarea transporturilor aeriene către Grecia), dar nu mai mult de 3 luni. Judecătorii au fixat și un termen pentru predare către autorităţile judiciare din Grecia și anume  în 10 zile de la data încetării motivelor care au justificat predarea amânată.

Curtea de Apel București a mai constatat că Franț Boligrad nu a fost de acord cu predarea și de aceea, în baza art. 98 alin. 2 din Legea nr. 302/2004, condiţionează predarea acestuia de împrejurarea ca, în cazul în care autorităţile judiciare din Grecia vor pronunţa o pedeapsă privativă de libertate faţă de aceasta, cetăţeanul român să fie transferat în România în vederea executării pedepsei.

 

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie