Justnews.ro

Procurorii DNA au decis să extindă acuzaţiile la adresa medicului Mircea Beuran şi cu infracțiunea de mărturie mincinoasă.  Alături de Mircea Beuran şi alte persoane sunt cercetate pentru această faptă, iar procurorii DNA urmează să recurgă la confruntări şi testări cu detectorul de minciuni, susțin surse judiciare citate de JustNews. Plaja acuzaţiilor din dosar s-a extins şi cu privire la infracțiunea de ameninţare, ce ar fi fost comisă la adresa martorei, denunţătoare a medicului Beuran. Este vorba de chirurgul Carmen Haiducu, care ar fi fost ameninţată pe pagina sa Facebook de persoane care acum sunt căutate de procurorii DNA.  Femeia a depus plângerea prealabilă pentru fapta de hărţuire pe data de 3 martie, iar după primele verificări, anchetatorii DNA s-au autosesizat și pentru infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Aceste fapte s-ar fi comis prin intermediul aplicaţiei Facebook, ceea ce ar îngreuna identificarea presupuşilor autori.

Pe de altă parte, procurorii DNA au solicitat recent Spitalul de urgență Floreasca noi înscrisuri în legătură cu activităţile de serviciu ale medicului Mircea Beuran, iar pe data de 20 februarie, pe numele lui Mircea Beuran și la dispoziția DNA au fost depuse într-un cont special sumele de 21.400 lei şi 1.250 euro.

Mircea Beuran este suspectat de procurorii DNA că ar fi primit o mită de 10.000 de euro în anul 2018, pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Postul urma să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar fenunțul a fost formulat chiar de persoana care a dat banii, respectiv chirurgul Carmen Haiducu.

Curtea de Apel București a decis pe 20 februarie să mențină decizia dată de Tribunalul Municipiului București, privind plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu.

Cine este Mircea Beuran

Mircea Beuran, 67 de ani, este chirurg la Spitalul de Urgență Floreasca din București și profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, fost șef de clinică chirurgicală și membru al Partidului Social Democrat. Pe 6 ianuarie 2020, Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca, după decesul pacientei de 66 de ani, care a luat foc pe masa de operație. Mai multe informații pe https://romania.europalibera.org/a/medicul-mircea-beuran-rămâne-în-arest-la-domiciliu/30445756.html

Alte articole