Știri Exclusive

Eșec la DNA: dosarul de corupție 600/P/2019 a fost clasat

Denunț penal pe numele unui angajat de la Poliția Transporturi București

Polițistul Barbu Ștefan Claudiu, zis Pușculiță, agent șef principal la Serviciul regional de Poliție Transporturi București , a fost denunțat, în 8.11.2019, că ar fi pretins suma de 100.000 de euro pentru a propune o soluție de clasare în cazul unui dosar penal.  Denunțătorul, Maraloi Laurențiu (foto), directorul Regionalei București din cadrul CFR SA,

afirma că respectivul dosar avea ca obiect activitatea societății comerciale Wiebe România, condusă de Daniel Bîrsan, cu care regionala București a companiei CFR SA derula relații comerciale.  În 11.11.2019, DNA dispune începerea urmării penale în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și dare de mită.

6 luni de muncă în zadar, dar suspiciunile rămân

Din noiembrie 2019 și până  în aprilie 2020, au fost efectuate numeroase verificări, audieri, chiar și înregistrări ambientale, pentru ca într-un final, pe 22 aprilie 2020, procurorul de caz, Florin Dumitrescu, să dispună clasarea cauzei sub aspectul săvărșirii celor două infracțiuni, de luare și dare de mită. Motivul principal: anchetatorii nu ar fi putut obținute decît probe indirecte care să susțină că polițistul Barbu Ștefan Claudiu, zis Pușculiță,  ar fi pretins sume de bani. Cauza a fost însă disjunsă și apoi declinată competența de soluționare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri și fals intelectual.

Povestea pe larg a acestui caz va fi relatată în viitorul apropiat, într-o investigație JustNews.