Eșec în strămutarea dosarului judecătoarei Gabriela Mazilu, acuzată că nu poate justifica 6 milioane de euro și care va fi verificată chiar de colegii ei

Exclusivitate

Agenția Națională de Integritate a eșuat în încercarea de a obține strămutarea dosarului judecătoarei Gabriela Cristina Mazilu, transferată anul trecut de la Tribunalul București la Curtea de Apel București, chiar instituția care îi va verifica averea. Refuzul strămutării dosarului a fost luat de un complet de la Secția de Contencios Administrativ şi Fiscal al instanței supreme, la sfârșitul lunii ianuarie:

  • Detalii soluţie: Respinge cererea formulată de petenta Agenţia Naţională de Integritate privind strămutarea dosarului nr. 6781/2/2023 aflat pe rolul Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, ca inadmisibilă. Definitivă. Pronunţată astăzi, 30 ianuarie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu  este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că nu poate justifica peste 6 milioane de euro (30.388.515 de lei). ANI a mai anunțat în data de 11 octombrie 2023, că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru începerea acţiunii de control cu privire la modificările intervenite în averile acumulate de Gabriela–Cristina Mazilu, în prezent judecător la Curtea de Apel București (Secția a V-a Civilă), fost judecător la Tribunalul Bucureşti şi la Judecătoria Sector 4, precum şi la veniturile realizate de către magistrat în perioada exercitării funcţiilor publice.

Justnews a descoperit, în declarația de avere depusă de magistrat în 2011 pentru veniturile realizate în 2010, că fostul soț al acesteia, Aparaschivei Cristian Relu, era foarte apropiat pe atunci de fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, Remus Truică, un broker tradițional de interese imobiliare în zona Snagov, condamnat definitiv în dosarul „Ferma Băneasa” la 7 (șapte) ani de închisoare. Astfel, soțul de atunci al judecătoarei ar fi acordat în 2010, ca împrumuturi în nume personal, următoarele sume de bani:

  • 1,2 milioane euro lui Remus Truică
  • 1,5 milioane euro familiei Shtern, Oana și Yoav
  • 550 mii euro lui Simion Nicolae-Eduard
  • 400 mii euro lui Rogojinaru Marius.

Cristian Relu Aparaschivei a divorțat de Cristina Gabriela Mazilu când împotriva lor au început cercetările procurorilor pentru afacerile pe care le derula soțul, menționează publicația Jurnalul. O investigație realizată de Rise Project arată că Remus Truică ar fi nașul de cununie al lui Cristian Relu Aparaschivei și Cristina Gabriela Mazilu. După cum reiese de altfel si din declarațiile de avere depuse în acei ani de Gabriela Cristina Mazilu, soțul său ar fi contractat în 2008 un împrumut de la BRD, de 6,3 milioane de lei, pe care l-ar fi garantat cu un teren din Snagov. Mai multe informații, în investigația Rise Project.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie