Eșec confirmat pentru șeful Poliției Capitalei: instanța respinge definitiv cererea sa de închidere a contului facebook al unui subordonat

Exclusivitate

Tribunalul București a respins joi, 14 ianuarie, ca nefondat apelul formulat de  chestorul-șef Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, Gabriel Șchiopu, șeful Poliției Sector 3 și Ionel Robert Gheorghe, agent de poliție detașat la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) în procesul în care aceștia s-au judecat cu comisarul Cristian Ghica, fostul șef al Poliției Centrului Vechi din Capitală.

Chestorul șef de poliție, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, ceruse magistraților de la Judecătoria Sectorului 2  să închidă „definitiv și de urgență”, contul de Facebook al lui Cristian Ghica, după ce acesta din urmă l-a criticat pe rețeaua de socializare.   Cei trei solicitaseră judecătorului „pe calea ordonanței președințiale, să dispună ștergerea contului de Facebook al pârâtului, pagină prin intermediul căreia se încearcă denigrarea reclamanților”, se arăta în cererea de chemare în judecată, despre care Justnews a scris aici. În opinia reclamanților, postările lui Ghica ar fi adus atingere gravă a „drepturilor nepatrimoniale ale reclamaților, constând în onoare, demnitate, reputație și imagine”.

Cererea fusese respinsă ca inadmisibilă

Judecătoria Sectorului 2 a respins ca inadmisibilă cererea celor trei și arată în motivare că nu se justifică urgența procedurii ordonanței președințiale, având în vedere că Berechet și colegii de dosar au cerut ștergerea definitivă a contului de Facebook. „Ștergerea contului este o măsură care nu are o durată limitată în timp, ci este definitivă. Ștergerea contului de Facebook nu constituie o măsură provizorie, ci una definitivă, care nu poate face obiectul unei ordonanțe președințiale” a explicat judecătorul.

După motivarea instanței, comisarul Ghica a postat decizia instanței pe pagina sa de Facebook și acuză presiuni din partea celor trei pentru a nu mai devoala practicile la limita legii din Poliția Capitalei. „În România anului 2020, acești apărători ai legii ignora dreptul la libera exprimare, ignoră obligația de a face cunoscute neregulile, ilegalitatea, lipsa de moralitate si deontologie, cerând unei instante să mă reducă la tăcere. În fapt, au cerut obligarea mea la ștergerea contului de Facebook, sperând că vor obține liniștea de a conduce cum ii taie capul, mai exact către prăpastie. Cu accelerația la podea, direcționați de oricine altcineva decât de bun simț și legalitate, sub influența puterii pe care le-o conferă protectia de a nu răspunde pentru absolut nimic. Ei bine, un judecător cu coloana vertebrală a hotărât că acțiunea este inadmisibilă, motiv pentru care a fost respinsă”, a comentat Ghica.

Șeful Politiei Capitalei, Bogdan Berechet a fost decorat pe 1 Decembrie 2020 de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili.

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie