Elevii şi studenţii din România şi Republica Moldova, invitaţi să participe la concursul de creaţie grafică cu tema „Educaţia juridică”

Exclusivitate

Ministerul Justiţiei, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Uniunea Naţională a Barourilor din România, adresează elevilor şi studenţilor din România şi Republica Moldova invitaţia de a participa la Concursul de creaţie grafică cu tema „Educaţia juridică”.

Termenul limită de transmitere a lucrărilor este 27 mai 2024, la adresa de e-mail edu@iust.ro. Rezultatul concursului va fi anunţat la data de 10 iunie 2024, pe pagina https://www.just.ro/educatie-juridica-in-scoli/, unde se găseşte şi Regulamentul de desfăşurare al acestuia precum şi modelul de Declaraţie de consimţământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi cesiunea drepturilor patrimoniale de autor. În situaţia în care numărul de lucrări nu va permite respectarea termenului indicat, acesta poate fi prelungit, aspect care va fi adus la cunoştinţa publicului prin intermediul aceleiaşi pagini.

Concursul are două secţiuni:

 •  realizarea unui afiş care să ilustreze tema educaţiei juridice;
 • realizarea unui simbol grafic (logo) consacrat educaţiei juridice.

Un participant se poate înscrie cu o singură lucrare la una sau la ambele secţiuni.

Tematica generală a concursului este „EDUCAŢIA JURIDICĂ”, fiecare participant având libertatea de a aborda grafic orice subiect care se poate înscrie în această tematică. Câştigătorii vor beneficia de premii puse la dispoziţie de către Fundaţia Vodafone România, prin Programul „Şcoala din viitor” | scoaladinviitor.ro. Premiile vor fi acordate distinct, câte unul pentru fiecare secţiune (afiş şi respectiv simbol grafic), pe categorii de studii, astfel:

Secţiunea I şi II

Gimnaziu:

 • premiul I – 2 x Telefon mobil Honor 90 512GB Black DS 5G;
 • premiul II – 2 x Smartwatch Samsung Galaxy Watch 6 40mm LTE Black;
 • premiul III – 2 x Căşti Galaxy Buds2 Pro Graphite;

Liceu:

 • premiul I – 2 x Telefon mobil Honor 90 512GB Black DS 5G;
 • premiul II – 2 x Smartwatch Samsung Galaxy Watch 6 40mm LTE Black;
 • premiul III – 2 x Căşti Galaxy Buds2 Pro Graphite;

Instituţia de învăţământ superior:

 • premiul I – 2 x Telefon mobil Honor 90 512GB Black DS 5G;
 • premiul II – 2 x Smartwatch Samsung Galaxy Watch 6 40mm LTE Black;
 • premiul III – 2 x Căşti Galaxy Buds2 Pro Graphite.

Lucrările premiate vor fi publicate pe aceeaşi pagină (https://www.just.ro/educatie-juridica- in-scoli/) şi vor putea fi tipărite sub formă de afiş şi expuse în unităţi de învăţământ sau în spaţii ale instituţiilor organizatoare, iar câştigătorii vor fi invitaţi să viziteze sediul Ministerului Justiţiei şi al altor instituţii din sistemul judiciar, la o dată ce va fi anunţată ulterior. Mai multe informații, aici. 

 

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie