Un consilier local din Baia Mare își va pierde mandatul, după ce judecătorii ÎCCJ au confirmat excluderea sa din USR

Exclusivitate

În primăvara anului 2021, consilierul local Bogdan Hodorogea a fost exclus din Uniunea Salvați România (USR) – partidul pe listele căruia câștigase postul de membru în cadrul Consiliului Local al Municipiului Baia Mare. Motivul excluderii a fost legat de o serie de abateri disciplinare. Nemulțumit de decizie, consilierul local s-a adresat instanței de judecată competente – Tribunalul Maramureș, cerând anularea hotărârii de excludere din partid.

În noiembrie 2022, instanța de fond a pronunțat următoarea soluție:

  • Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată, completată şi precizată de către reclamantul H.B. în contradictoriul cu pârâtul Partidul „Uniunea Salvaţi România”. Obligă pe reclamant la plata către pârât a sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reduse. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel Cluj. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Maramureş, Secţia I civilă. Pronunţată azi, 3.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.

Bogdan Hodorogea a atacat, fără succes, decizia instanței de fond la Curtea de Apel Cluj:

  • Solutia pe scurt: Admite in parte apelul declarat de paratul Partidul Uniunea Salvati Romania impotriva sentintei civile nr. 1564 din 03.11.2022 a Tribunalului Maramures, pronuntata in dosar nr. 575/100/2022, pe care o schimba in parte in sensul ca obliga reclamantul sa plateasca paratului suma de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata in fond, partiale. Mentine restul dispozitiilor din sentinta. Respinge ca nefondat apelul declarat de reclamantul Hodorogea Bogdan impotriva aceleiasi sentinte. Obliga intimatul reclamant sa plateasca apelantului parat suma de 4.000 lei, cheltuieli de judecata in apel, partiale. Cu drept de recurs in 30 de zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la Curtea de Apel Cluj. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei, azi, 28.03.2023.

După ce și hotărârea Curții de Apel Cluj a fost atacată la instanța superioară, zilele trecute, Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat definitiv acest lung proces:

  • Detalii soluţie: Decizia nr. 207: Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de reclamantul Hodorogea Bogdan împotriva deciziei nr.103/A/2023 din 28 martie 2023 pronunţate de Curtea de Apel Cluj – Secţia I civilă.

În urma acestei hotărâri, Bogdan Hodorogea a pierdut definitiv calitatea de membru al USR, acțiune ce atrage automat pierderea mandatului de consilier local. După transmiterea deciziei motivate a ÎCCJ, Prefectura județului Maramureș ar trebui să constate încetarea mandatului de consilier local al fostului membru USR.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie