Fostul ministru al sănătății, Sorina Pintea, contestă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de denunțătorul său

Exclusivitate

Fostul ministru al sănătății, Sorina Pintea, a contestat acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat, conform articolului 483 din Noul Cod de Procedură Penală, de către denunțătorul său Mihai Coste. Numele Sorinei Pintea și al lui Mihai Coste figurează în acest sens pe portalul Curții de Apel București.

La data de 3.04.2020, Mihai Coste a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere de vinovăției, care a fost acceptat, pe 7.05.2020,  de Tribunalul București.   Potrivit legii, acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de inculpați cu procurorii trebuie să fie verificate de un judecător.  Fostul ministru al Sănătății a atacat apoi cu apel  hotărârea TMB, la 10 zile de la pronunțarea acesteia,  în data de 20 mai 2020.

Manager, la data faptelor, al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, Sorina Pintea a fost reținută pe 29 februarie 2020 de către procurorii DNA pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, iar dosarul său se află și acum la Camera Preliminară de la Secţia I Penală a Tribunalului București din 30 aprilie 2020. 

Curtea de Apel București a fost sesizată de DNA în legătură cu acordul de recunoaștere a vinovăției acceptat de Mihai Coste pe 17 iunie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pe 17 septembrie.  Mihai Coste a acceptat o condamnare la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. Potrivit unor documente din dosar, Mihai Coste și Sorina Pintea se cunosc din anii 2013-2014, pe cînd Sorina Pintea era manager al unei alte unități, Spitalul TBC din Baia Mare, iar Coste a apelat la ea pentru spitalizarea unor membri de familie.  Mai multe despre cazul de corupție în care este implicat fostul ministru PSD al sănătății în articolul Justnews

foto: ms.ro

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie