Justnews.ro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus clasarea cauzei având ca obiect decesul cetățeanului iranian Mansouri Gholam Reza, survenit la data de 19.06.2020 în incinta Hotelului Duke din București. Potrivit unui comunicat al Parchetului, pentru a dispune astfel, procurorii au stabilit că Mansouri Gholam Reza s-a precipitat de la etajul 5 al hotelului prin iluminatorul interior, de la o înălțime de 20 de metri, lovindu-se de podeaua de la parterul hotelului, decedând pe loc, la ora 14:27:56, ca urmare a leziunilor incompatibile cu viața, acțiunile sale constituind un act suicidar. Cetățeanul iranian eliberase camera ocupată de la etajul 6 al hotelului și îndeplinise formalitățile de plecare, după care a urcat cu liftul de la parter până la etajul 5, de unde s-a precipitat. S-a mai stabilit că din momentul urcării în liftul de la parter și până în momentul decesului au trecut 57 de secunde, cetățeanul iranian fiind singurul client din hotel. Din actele de urmărire penală efectuate, a rezultat că nicio altă persoană nu a fost implicată în precipitarea cetățeanului iranian.

La data producerii evenimentului, Mansouri Gholam Reza era implicat într-o procedură de extrădare aflată pe rolul Curții de Apel Bucuresti, fiind supus măsurii preventive a controlului judiciar, având totodată interdicție de a părăsi țara și obligația de a se prezenta la organul de poliție, conform unui program de supraveghere. Identitatea cadavrului a fost stabilită în baza pașaportului găsit în vestimentația acestuia și a înscrisurilor obținute de la hotel, respectiv de la instanța de judecată.

Pentru stabilirea situației de fapt menționate mai sus, procurorii au avut în vedere, în principal, urmatoarele: constatările efectuate și probele ridicate cu ocazia cercetării la fața locului, declarațiile martorilor, raportul medico-legal de necropsie, înscrisurile obținute de la Curtea de Apel București, de la Biroul supravegheri judiciare și de la Hotelul Duke, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în hotel, datele extrase din telefoanele mobile și datele obținute de la operatorii de telefonie mobilă.

Mansouri Gholam Reza era un cleric iranian, fost magistrat în ţara sa, fiind dat în urmărire internaţională de către Iran pentru fapte de corupţie.

foto: booking.com

Alte articole