Doi infractori extrem de periculoși vor fi aduși în România

Exclusivitate

Doi infractori români, care au comis în Spania mai multe fapte penale extrem de grave în urmă cu 8 ani, vor fi transferați în România pentru a executa fiecare restul de pedeapsă din condamnarea de peste 17 ani de închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 21 mai, să admită sentinţa penală nr. 36/P din 09 martie 2020 pronunțată de Curtea de Apel Constanţa.

Instanța din Constanța a decis să recunoască hotărârea nr 34/2015 din data de 14.04.2015, pronunţată de Secţia penală nr.5 a Audienţei Provinciale din Madrid, Spania, definitivă la data de 15.12.2015, prin care i s-a aplicat persoanei condamnate Başchir Bogdan, pedeapsa de 6385 zile închisoare.  Aceeași pedeapsă a primit-o un alt român, Andrei Alexe.

Curtea de Apel Constanța a admis totodată cererile de transfer formulate de cele două persoane condamnate, Andrei Alexe și Bașchir Bogdan, în vederea executării într-un penitenciar din România a pedepsei de pedeapsa de 6385 zile închisoare, aplicată de instanţa statului emitent. Celor doi infractori li se va deduce din durata pedepsei de 6385 zile închisoare, perioada executată, de la data de 20 martie 2012, la zi.

Ce fapte grave au comis cei doi

Cei doi români au primit peste 17 ani de închisoare, după ce au fost găsiți vinovați de următoarele fapte: participare la un grup criminal organizat, exploatare sexuală a copiilor, pornografie infantilă, răpire, lipsire de libertate în mod ilegal, luare de ostatici, precum şi opunere de rezistenţă faţă de autorități, prev. de art188 alin.1,2 şi 4 b), 6 şi 9, 163 alin.1, art.556 din Codul penal spaniol.

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie