Justnews.ro

Două persoane private de libertate custodiate de Penitenciarele Galaţi şi Bucureşti-Rahova au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). După cum relatează agenția Agerpres, celor doi deținuți  li se administrează, în prezent, tratamentul medical specific, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. În ceea ce priveşte sursele de infectare, ANP precizează că persoana privată de libertate custodiată de Penitenciarul Bucureşti-Rahova este contact al unui alt deţinut confirmat cu COVID-19.
ANP anunţa pe 26 septembrie că un deţinut, încarcerat pe 22 septembrie la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi transferat a doua zi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, a fost confirmat pozitiv COVID-19 la o primă testare. ANP menţiona că deţinutul a fost transferat pentru testare după identificarea lui drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv. Potenţiala sursă de infectare în cazul deţinutului custodiat de Penitenciarul Galaţi o constituie un cadru didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, angajat al uneia dintre unităţile şcolare publice colaboratoare.
Administraţiile ambelor locuri de deţinere au procedat la informarea Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi au implementat măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi). Concomitent cu derularea anchetelor epidemiologice, conducerile unităţilor penitenciare asigură aplicarea conduitei preventive şi a demersurilor de natură a reduce riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2, a adăugat ANP.

foto: anp.gov.ro

Alte articole