Doi albanezi, un grec și un român au încercat să vîndă 60 de kilograme de cannabis în România

Exclusivitate

Doi cetățeni albanezi și unul grec se află în stare de arest preventiv în România din noiembrie anul trecut, sub acuzația de trafic ilicit de droguri. Este vorba de Flordi Aliaj, Hiqmet Hoxha și Xavis Apostolos, care au fost prinși în flagrant de către procurorii DIICOT în data de 11.11.2019, în timp ce încercau să vândă pe piața românească o cantitate de 60 de kilograme de cannabis.

Potrivit publicației albaniandailynews.com, unul dintre albanezi – Flordi Aliaj – este de profesie avocat, fiind înregistrat la Centrul Național de Afaceri din Albania ca practicant al acestei meserii începând din 2007, dar suspendat apoi în 2012.

Traficanții au declarat procurorilor DIICOT că au procurat cele 60 de kilograme de cannabis din Spania și că intenționau să le comercializeze pe piața românească. Din grupul de traficanți făcea parte și un român, Donciu Alexandru Virgil. În cazul acestuia, procurorii nu au mai solicitat mandat de arestare preventivă, mulțumindu-se cu măsura controlului judiciar.

În prezent,  importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

 

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie