Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, avea ca persoană interpusă în afacerile derulate de Dorin Cocoș cu spitalele bucureștene pe Furtună Cătălina Alexandra, potrivit unor surse DNA.
“Cunosc că BĂNICIOIU NICOLAE avea, de asemenea, persoane interpuse în cadrul DISAN ORTOMED S.R.L. şi HEMOS MED S.R.L. prin intermediul cărora încasa, la sfârşitul anului, „comisioane” sub formă de dividende. Ştiu că persoana interpusă de BĂNICIOIU NICOLAE în cadrul societăţilor anterior menţionate se numea CĂTĂLINA FURTUNĂ. Mai specific faptul că eu m-am ocupat de efectuarea demersurilor necesare pentru dobândirea calităţii de asociat a numitei CĂTĂLINA FURTUNĂ în cadrul DISAN ORTOMED S.R.L. şi HEMOS MED S.R.L.” (declaraţie martor DNA )
“În data de 16.04.2015 a avut loc o întâlnire între …. şi Furtună Cătălina Alexandra. În cadrul acestei întâlniri, Furtună Mihaela, persoană interpusă de Bănicioiu Nicolae, spune că acesta doreşte deschiderea a două subconturi, pe unul dintre acestea urmând să îi facă un card soţiei acestuia, Bănicioiu Mihaela. Din discuţiile purtate rezultă că aceste conturi vor fi deschise pe numele numitei Furtună Cătălina. Se discută, de asemenea, despre HEMOS MED S.R.L. şi despre dividentele ce urmează a fi repartizate din această societate” ( referat DNA)
Rămășițele relației dintre Furtună Cătălina Alexandra și firmele controlate de Dorin Cocoș au traversat vremurile.
“Admite cererea de emitere a ordonanţei de plată formulată de creditoarea Furtună Cătălina Alexandra, în contradictoriu cu debitoarea Disan Ortomed SRL. Obligă debitoarea să plătească către creditoare suma de 839.190,22 lei (reprezentând: 806.447,14 lei dividende aferente anului financiar 2015 şi 32.743,08 lei dobândă legală aferentă calculată de la data de 25.09.2016 până la data de 18.07.2017), în termen de 30 zile de la data comunicării hotărârii. Obligă debitoarea să plătească către creditoare suma de 200 lei reprezentând cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru), debitoarea rezervându-şi dreptul de a solicita plata onorariului de avocat pe cale separată. Cu drept de cerere în anulare, în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea în anulare şi motivele acesteia se depun la Tribunalul Bucureşti-Secţia a VI-a Civilă, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.12.2017.
Hotarare 4478/2017 din 06.12.2017
Justnews va publica în curând interceptări din dosarul Fundeni în care este vizat Nicolae Bănicioiu.
Mai jos comunicatul de astăzi al DNA.
DNA a anunțat marți, 20 octombrie 2020, că procurorii desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza Municipiului București și a județului Ilfov și aflate în subordinea Ministerului Sănătății. În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– luare de mită în formă continuată.
În perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri și ar fi primit direct, de la unul dintre aceștia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra ministrului Sănătății și a funcționarilor publici din cadrul acestei instituții și că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:
– numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfășurau proceduri de achiziții publice,
– alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.
Ulterior, aceeași persoană ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de ministru, funcție deținută în perioada 05.03.2014-17.11.2015.
La câteva ore de la comunicatul DNA, fostul ministru PSD al Sănătății a reacționat pe facebook:
Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!
Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor.
Inteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida!
Imi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil , ca să scape au inventat fapte.
Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate dosar!