DOCUMENTE / Cum a motivat instanța mandatul de arestare preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal

Exclusivitate

Tribunalul Municipiului București a dispus, joi, 5 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Gino-Mario Iorgulescu, sub acuzația de omor ( art.188 CP) și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (articolul 336 CP).

Inițial, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, pentru ca, în 23 ianuarie 2020, să fie schimbată încadrarea juridică a faptelor în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.  Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea de omor, Mario Iorgulescu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Filmul accidentului

JustNews a refăcut filmul accidentului, pe baza actelor de la dosar.  Astfel, anchetatorii afirmă că, la data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie și aflat într-o stare de furie, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul unui autoturism, marca Aston Martin, cu care s-a deplasat din satul Gulia, comuna Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău. La volanul mașinii, echipate cu un motor ce dezvoltă circa 700 de cai putere, el a pătruns pe culoarea roșie a semaforului, în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe. Potrivit documentelor puse la dispoziția instanței de către anchetatori, Mario Iorgulescu, în timpul în care s-a aflat la volan, ar fi avut o alcoolemie mult peste limita legală și se mai afla și sub influența cocainei.

„Buletinul de analiză toxicologică nr……. a stabilit că la data de 08.09.2019, Iorgulescu Gino-Mario avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 05.06 și o concentrație de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 06.06, iar mostra de urină recoltată de la acesta la data de 08.09.2019, ora 05.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul „pozitiv pentru cocaină”, au scris anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ei au mai stabilit că Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 de km/h, în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda întâi, urcând apoi cu partea stângă a mașinii pe un scuar. El a apăsat apoi la maximum pedala de accelerație a bolidului, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism, marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc. Procurorii susțin că, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, Mario Iorgulescu nu a mai acționat frâna, iar in momentul coliziunii, pedala de accelerație era apăsată la maximum. Victima din mașina aflată pe contrasens, Dani Vicol,  de doar 24 de ani, nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Externat contrar recomandărilor medicilor, la cererea familiei

Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost externat din Spitalul Elias din Capitală, pe 23 septembrie 2019, pentru a fi mutat la o clinică medicală din Italia, țară în care se bănuiește a fi în continuare.  Familia Iorgulescu a făcut mai multe demersuri, până a reuşit scoaterea lui Mario Iorgulescu din Spitalul Elias, cu toate că nu a avut recomandarea doctorilor.

 „Prin adresa ….., Spitalul Universitar de Urgență Elias a comunicat  faptul că, în baza unei cereri formulate de Iorgulescu George-Gino, tatăl pacientului, acesta din urmă a fost externat la data de 23.09.2019, contrar recomandărilor medicilor, pentru a fi transportat la o clinică din Italia, fiind invocate prevederile art. 11 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, conform căruia „pacientul are dreptul de a cere și obține o altă opinie medicală”, se mai arată în dosarul cauzei.

La  23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost transportat la Policlinico San Donato, Istituto Di Ricovero e Cura a Carattere Scientifico (IRCCS) din Milano, Italia. La câteva zile mai târziu, în 7 octombrie 2019, tânărul Iorgulescu a fost transferat la Istituti Clinici Zucchi – Via Bartolomeo Zucchi, din Monza Brianza, un institut de reabilitare psihiatrică, afirmă surse judiciare, citate de JustNews.

Sprijinul autorităților judiciare italiene

În demersurile de identificare și urmărire a lui Mario Iorgulescu, procurorii din Bucureşti au beneficiat de sprijinul dat de autoritățile judiciare italiene. Lui Mario Iorgulescu i-au fost aduse la cunoștință acuzaţiile ce i se aduc în dosarul din România, astfel încât anchetatorii să îşi poată derula nestingheriţi ancheta. „Suspectului i-au fost aduse la cunoștință calitatea, acuzațiile, drepturile și obligațiile. De asemenea, i s-a oferit posibilitatea să dea o declarație, însă acesta a uzat de dreptul de a nu da declarații. Înscrisurile întocmite cu această ocazie au fost transmise și atașate la dosarul cauzei”, se mai arată în actele depuse la dosarul cauzei.

Urmărit general

Mario Iorgulescu a fost pus pe lista urmăriților general de Poliția Română pe data de 6 martie 2020.

Datele de indentificare ale lui Mario Iorgulescu  figurează pe site-ul Poliției Române  https://www.politiaromana.ro/ro/persoane-urmarite/iorgulescu-gino-mario 

Decizia Tribunalului București din 5 martie a fost contestată, urmând să fie stabilit termenul de judecată. Procedural, dacă decizia rămâne definitivă, procurorul de caz va face o solicitare către instanță pentru eliberarea unui mandat de arestare european. După parcurgerea acestor formalități, autoritățile judiciare din România vor cere punerea sa în aplicare.

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie