DOCUMENTE / Cum a motivat instanța mandatul de arestare preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal

Exclusivitate

Tribunalul Municipiului București a dispus, joi, 5 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Gino-Mario Iorgulescu, sub acuzația de omor ( art.188 CP) și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (articolul 336 CP).

Inițial, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, pentru ca, în 23 ianuarie 2020, să fie schimbată încadrarea juridică a faptelor în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.  Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea de omor, Mario Iorgulescu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Filmul accidentului

JustNews a refăcut filmul accidentului, pe baza actelor de la dosar.  Astfel, anchetatorii afirmă că, la data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie și aflat într-o stare de furie, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul unui autoturism, marca Aston Martin, cu care s-a deplasat din satul Gulia, comuna Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău. La volanul mașinii, echipate cu un motor ce dezvoltă circa 700 de cai putere, el a pătruns pe culoarea roșie a semaforului, în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe. Potrivit documentelor puse la dispoziția instanței de către anchetatori, Mario Iorgulescu, în timpul în care s-a aflat la volan, ar fi avut o alcoolemie mult peste limita legală și se mai afla și sub influența cocainei.

„Buletinul de analiză toxicologică nr……. a stabilit că la data de 08.09.2019, Iorgulescu Gino-Mario avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 05.06 și o concentrație de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 06.06, iar mostra de urină recoltată de la acesta la data de 08.09.2019, ora 05.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul „pozitiv pentru cocaină”, au scris anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ei au mai stabilit că Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 de km/h, în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda întâi, urcând apoi cu partea stângă a mașinii pe un scuar. El a apăsat apoi la maximum pedala de accelerație a bolidului, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism, marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc. Procurorii susțin că, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, Mario Iorgulescu nu a mai acționat frâna, iar in momentul coliziunii, pedala de accelerație era apăsată la maximum. Victima din mașina aflată pe contrasens, Dani Vicol,  de doar 24 de ani, nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Externat contrar recomandărilor medicilor, la cererea familiei

Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost externat din Spitalul Elias din Capitală, pe 23 septembrie 2019, pentru a fi mutat la o clinică medicală din Italia, țară în care se bănuiește a fi în continuare.  Familia Iorgulescu a făcut mai multe demersuri, până a reuşit scoaterea lui Mario Iorgulescu din Spitalul Elias, cu toate că nu a avut recomandarea doctorilor.

 „Prin adresa ….., Spitalul Universitar de Urgență Elias a comunicat  faptul că, în baza unei cereri formulate de Iorgulescu George-Gino, tatăl pacientului, acesta din urmă a fost externat la data de 23.09.2019, contrar recomandărilor medicilor, pentru a fi transportat la o clinică din Italia, fiind invocate prevederile art. 11 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, conform căruia „pacientul are dreptul de a cere și obține o altă opinie medicală”, se mai arată în dosarul cauzei.

La  23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost transportat la Policlinico San Donato, Istituto Di Ricovero e Cura a Carattere Scientifico (IRCCS) din Milano, Italia. La câteva zile mai târziu, în 7 octombrie 2019, tânărul Iorgulescu a fost transferat la Istituti Clinici Zucchi – Via Bartolomeo Zucchi, din Monza Brianza, un institut de reabilitare psihiatrică, afirmă surse judiciare, citate de JustNews.

Sprijinul autorităților judiciare italiene

În demersurile de identificare și urmărire a lui Mario Iorgulescu, procurorii din Bucureşti au beneficiat de sprijinul dat de autoritățile judiciare italiene. Lui Mario Iorgulescu i-au fost aduse la cunoștință acuzaţiile ce i se aduc în dosarul din România, astfel încât anchetatorii să îşi poată derula nestingheriţi ancheta. „Suspectului i-au fost aduse la cunoștință calitatea, acuzațiile, drepturile și obligațiile. De asemenea, i s-a oferit posibilitatea să dea o declarație, însă acesta a uzat de dreptul de a nu da declarații. Înscrisurile întocmite cu această ocazie au fost transmise și atașate la dosarul cauzei”, se mai arată în actele depuse la dosarul cauzei.

Urmărit general

Mario Iorgulescu a fost pus pe lista urmăriților general de Poliția Română pe data de 6 martie 2020.

Datele de indentificare ale lui Mario Iorgulescu  figurează pe site-ul Poliției Române  https://www.politiaromana.ro/ro/persoane-urmarite/iorgulescu-gino-mario 

Decizia Tribunalului București din 5 martie a fost contestată, urmând să fie stabilit termenul de judecată. Procedural, dacă decizia rămâne definitivă, procurorul de caz va face o solicitare către instanță pentru eliberarea unui mandat de arestare european. După parcurgerea acestor formalități, autoritățile judiciare din România vor cere punerea sa în aplicare.

spot_img

Articole recente

Procesul de 140 milioane de dolari pentru recuperarea „creanței Libia” de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, amânat din cauza protestului avocaților

Magistrații Curții de Apel București au amânat, la termenul din 22 februarie 2024, judecarea dosarului în care Statul Român încearcă...

Mai multe articole din aceeași categorie