Justnews.ro

Curtea de Apel București a hotărât miercuri, 25 noiembrie, ca procesul dintre fostul ministru de interne, liberalul Radu Stroe, și Academia Națională de Informații ”Mihail Viteazul” a SRI, care cere în instanță anularea diplomei de doctor a acestuia, să fie judecat la Tribunalul București.

 Solutia pe scurt: Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti – secţia a II-a contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată în data de 25 noiembrie 2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

O soluție identică a pronunțat Curtea de Apel București în cazul altui “doctor” celebru al Academiei Naționale de Informații, generalul (r) Dumitru Dumbravă, fostul șef al Direcției Juridice a SRI.

Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” a introdus acțiuni în instanță de anulare a mai multor diplome de doctor după ce, în martie anul trecut, a finalizat procesul de evaluare a Școlii Doctorale. Potrivit Hotnews, concluzia a fost că s-au confirmat suspiciunile de plagiat în cazul a 30 de teze de doctorat, iar rezultatele au fost transmise Ministerului Educației, cu propunerea de retragere a titlului de doctor.

  • “În anul 2017, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a inițiat un amplu proces intern de evaluare a Școlii doctorale „Informații și securitate națională”, inclusiv prin verificarea tuturor tezelor de doctorat, proces care a fost finalizat. Academia a urmat procedurile legale în vigoare și a transmis Ministerului Educației Naționale rezultatele analizelor tehnice care confirmă suspiciunile de plagiat în cazul a 30 de teze de doctorat, cu propunerea rectorului de retragere a titlului, iar până la 31 martie 2019 se va proceda similar pentru încă 10 teze”, anunța, pe 14 martie 2019, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Școala Doctorală a Academiei SRI a fost înființată în jurul tripletei Gabriel Oprea – Gheorghe Toma – Constantin Onișor, la dorința expresă a fostului director SRI George Maior, scria jurnalista Emilia Șercan în PressOne. Toți cei trei profesori apar printre conducătorii de doctorat care au validat teze plagiate. Pe lista propriilor “doctori” pe care Academia SRI i-a reclamat la CNATDCU pentru plagiat s-au aflat, pe lângă cele două nume menționate mai sus, fostul primar Neculai Onțanu, fostul ministru Mihai Stănișoară, fostul șef al SPP Gabriel Naghi, fostul șef al Comisiei de control a SIE, Romeo Raicu, ginerele, fiica si secretara lui Gabriel Oprea. Lista completă aici:

foto: animv.ro

Alte articole