Doar 11 români mai figurează în prezent pe Notificarea Galbenă Interpol privind persoanele dispărute

Exclusivitate

Pe Yellow Notice (Notificarea Galbenă), elaborată de Interpol, se află în prezent numele a doar 11 persoane originare din România. Este vorba de 4 copii, (Melu Simona Camelia, Mihai Denisa, Sierra Nedelcu și Neagoe Stefan Alin), 4 femei (Motas Adriana Elena, Moldovan Anna Maria, Serban Elena Alexandra, Boca Ramona Olimpia)  și 3 bărbați ( Nicolescu Vladimir Iulian, Ghiță Marian, Mandeș Petrică).

Notificarea Galbenă Interpol reprezintă o alertă globală a poliției pentru a ajuta la localizarea persoanelor dispărute și este destinată diseminării informațiilor, în vederea creșterii şanselor găsirii unei persoane dispărute în cazul în care există posibilitatea ca aceasta să fi călătorit sau să fi fost transportată  în străinătate. Cele mai des întâlnite cazuri sunt cele ale unor copii răpiţi de unul dintre părinţi, ale răpirilor de copii în scop de exploatare sau trafic de organe sau a unor persoane dispărute în mod inexplicabil. Notificarea galbenă poate fi de asemenea folosită pentru a ajuta la identificarea unei persoane care nu este în măsură să se identifice pe sine.

Pe site/ul Interpol ( https://www.interpol.int/How-we-work/Notices/View-Yellow-Notices ) sunt publicate  informații interesante despre acest sistem de alertă:

Cum se publică o Notificare galbenă?

Poliția din una dintre țările noastre membre solicită o notificare galbenă prin intermediul Biroului central național și oferă informații despre caz. Notificarea este apoi publicată de Secretariatul General în baza de date a Interpol, care avertizează poliția din toate țările membre ale organizației.

De ce este importantă Notificarea Galbenă?

  • Oferă vizibilitate mare și internațională a cazurilor
  • Persoanele răpite / dispărute sunt semnalate oficialilor de frontieră, ceea ce îngreunează transportul lor în afara țării de origine
  • Țările pot solicita și împărți informații critice legate de anchetă.

Cum se raportează dispariția unei persoane?

Dacă doriți să raportați pe cineva ca lipsește, vă rugăm să contactați autoritatea poliției locale, care va lua legătura cu Biroul Central Național INTERPOL, dacă este cazul.

Am câteva informații despre o notificare galbenă

Dacă aveți informații care ar putea ajuta la localizarea sau identificarea persoanelor enumerate ca dispărute pe siteul interpol, vă rugăm să contactați poliția și Secretariatul General INTERPOL cât mai curând posibil cu detalii.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie