Doar 1.000 din cei 20.000 de deținuți au avut voie să voteze la alegerile locale din 27 septembrie

Exclusivitate

Din cele 20.993 de persoane private de libertate custodiate de Administrația Națională a Penitenciarelor ( ANP) doar 1.193 se numărau în rândul persoanelor private de libertate identificate cu drept de vot la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din septembrie 2020.

Potrivit unei evidențe statistice estimative, întocmite de către ANP, dintre cei aproape 1.200 de deținuți aflați în această situație și-au exprimat în scris intenția de a vota la aceste alegeri un număr de 1.092.

În vederea asigurării exercitării dreptului de vot la alegerile pentru autorităţile publice locale din anul 2020 În conformitate cu prevederile art. 8 alin (1) din Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 81/07.09.2020 privind aplicarea unitară a unor prevederi legale în materia exercitării dreptului de vot la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, şi care au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrative teritorială pe raza căreia se află penitenciarul sau locul de deţinere, iar în cazul municipiului Bucureşti, în sectorul pe raza căruia se află penitenciarul sau locul de deţinere, au votat prin intermediul urnei speciale.

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie