DNA ar vrea să-și facă un sediu nou în Constanța, în apropierea Cazinoului

Exclusivitate

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a înaintat, în ședința de guvern de săptămâna trecută, o Notă adresată premierului Marcel Ciolacu, privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Constanța, în scopul adoptării unei hotărâri care are ca obiect trecerea imobilului – teren în suprafaţă de 933 mp, situat în Municipiul Constanța, Str. Griviței Nr. 44, Județul Constanța, din domeniul privat al Municipiului Constanța în domeniul privat al statului, în vederea construirii unui sediu pentru Serviciul teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

În document se arată că Serviciul teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție își desfășoară activitatea în imobilul situat în Municipiul Constanța, Str. Ion Corvin Nr. 7, Județul Constanța, care este compus din clădire cu regimul de înălțime parter și un etaj, suprafața construită de 176,64 mp, suprafața desfășurată de 355,30 mp, precum și teren cu suprafața de 302,40 mp. Această structură se confruntă cu un deficit major în ceea ce privește spațiul necesar unei bune desfășurări a activității, motiv pentru care, în repetate rânduri, a fost solicitat sprijinul autorității publice locale pentru identificarea unei clădiri care să asigure spațiul necesar. Toate răspunsurile primite din partea autorității publice locale cu privire la această solicitare au fost nefavorabile. Ca urmare, singura soluție pentru rezolvarea situației locative a Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție constă în construirea prin intermediul Companiei Naționale de Investiții din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a unui sediu adecvat acestei structuri teritoriale.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța au fost derulate demersuri pentru identificarea unei suprafețe de teren care să constituie amplasamentul noului obiectiv de investiții. Ca urmare a acestor demersuri a fost identificat imobilul – teren cu suprafața de 933 mp, înscris în CF 257145, situat în Municipiul Constanța, Str. Griviței Nr. 44, Județul Constanța, care aparține domeniului privat al Municipiului Constanța. Prin adresa nr. R53137/13.03.2024, Primăria Municipiului Constanța a formulat acordul de principiu privind transmiterea acestui teren din domeniul privat al Municipiului Constanța în domeniul privat al statului, în vederea construirii unui sediu pentru Serviciul teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

În acest context, Ministerul Justiției propune Guvernului să aprobe transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Constanța, în scopul adoptării unei hotărâri având ca obiect trecerea imobilului – teren în suprafață de 933 mp, situat în Municipiul Constanța, Str. Griviței Nr. 44, Județul Constanța, din domeniul privat al Municipiului Constanța în domeniul privat al statului, în scopul construirii unui sediu pentru Serviciul teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. În ședința din 28 martie 2024, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunțat că a luat notă de propunerea înaintată de ministrul Justiției.

 

 

spot_img

Articole recente

După ce s-a bătut cu punctul în piept invocând practici înșelătoare, ANPC nu s-a mai deranjat să-și motiveze recursul în litigiul cu o bancă

O decizie controversată În  mai 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin vocea fanfaronului său șef Horia Constantinescu, anunța...

Mai multe articole din aceeași categorie