Detașarea judecătoarei Nicoleta Nolden la Ministerul Justiției ar putea înceta

Exclusivitate

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii discută, în ședința programată joi, 25 februarie, “încetarea detașării doamnei NICOLETA NOLDEN, judecător la Curtea de Apel București”.

Nicoleta Nolden a fost detașată la Ministerul Justiției, solicitarea fiind făcută de fostul ministru liberal Cătălin Predoiu.  Decizia de detașare a fost luată în cadrul ședinței din 17 martie 2020 a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu 7 voturi în favoarea detașării și 4 împotrivă. Nicoleta Nolden urma să activeze în Ministerul Justiției pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 18.03.2020.

În ultimii zece ani, Nicoleta Nolden a mai fost detașată de mai multe ori în structuri guvernamentale: a fost consiliera lui Cătălin Predoiu în primul său mandat în fruntea Ministerului Justiției, a fost consilier de stat in aparatul de lucru al fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu și a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, unde a ocupat funcția de consul în cadrul secției de afaceri consulare a Consulatului General al României la Bonn.

Europa Liberă a scris că Nicoleta Nolden a fost colegă de complet de judecată, în cadrul Secției Contencios Administrativ de la CAB, cu Alina Ghica, vicepreședinte cu delegație al Curții de Apel București, și prietenă a Liei Savonea, membru ales al CSM și fost președinte al instituției în 2019.  Potrivit declarațiilor sale de avere, Nicoleta Nolden este căsătorită cu un cetățean german, Nolden Gerd, care lucrează la Curtea de Apel din Koln.

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie