Justnews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât marți, 28 iulie, să caseze sentința Curții de Apel Craiova în procesul privind garanţia de bună execuţie pe care a depus-o firma BVA COAL SRL din Iași în conturile Complexului Energetic Oltenia.

Detalii soluţie: Admite recursul declarat de recurenta-reclamantă BVA COAL S.R.L. împotriva deciziei nr. 1170/2018 din 22 noiembrie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă, pe care o casează şi dispune trimiterea cauzei spre o nouă judecată aceleiaşi instanţe. Definitivă.

Anterior, în 22 noiembrie 2018, Curtea de Apel Craiova a admis apelul declarat de Complexul Energetic Craiova împotriva sentinței nr. 12/2018 din data de 30 ianuarie 2018, pronunțată de Tribunalul Gorj Secția a II-a Civilă.  Atunci, Tribunalul Gorj a dat dreptate firmei BVA COAL SRL, o firmă de apartament prin intermediul căreia Complexul Energetic Craiova, compania condusă la acea vreme de Laurenţiu Ciurel, a livrat circa 400.000 de tone de cărbune către Serbia.

Potrivit publicației Pandurul, sentinţa Tribunalului Gorj obliga Complexul Energetic Oltenia să restituie instrumentele de plată reprezentând contravaloarea garanţiei de bună execuţie, adică șapte bilete la ordin a câte 443.600 lei și unul de 354.880 lei, în total echivalentul a  780.000 de euro. Banii reprezentau garanția de bună execuție a contractului prin care firma BVA COAL srl urma să livreze Serbiei 1,2 milioane de tone lignit, într-o perioadă de şase luni, la o granulaţie mai mică de 60 mm. CE Oltenia considera că BVA COAL SRL nu a respectat contractul, în sensul că nu a preluat cantitatea prevăzută, de 1,2 milioane de tone, în vreme ce BVA COAL SRL susține că CE Oltenia nu i-a pus la dispoziţie cantitatea contractată, la granulaţia prevăzută în contract. Mai multe despre acest diferend, în care firma BVA Coal SRL a fost reprezentată în instanță de avocata NIŢOI SCHLICH BRIGITTA ELENA, puteti citi aici.

foto: mining.com

Alte articole