Decizie definitivă la CAB: Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Exclusivitate

Curtea de Apel București (CAB) a respins vineri, 21 august, contestația la executare formulată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. El a cerut judecătorilor să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deţinut ilegal. În iunie 2020, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Liviu Dragnea, însă acesta a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti. Hotărîrea pronunțată vineri de judecătorii Cristina Grecu și Raluca Andras este definitivă.

Avocații Flavia Teodosiu și Corneliu-Liviu Popescu au introdus cererea intitulată ‘habeas corpus’, un recurs în drept, susținând că Liviu Dragnea  este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte, care l-a condamnat definitiv în mai 2019, nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii susțineau că invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale a României din octombrie 2019.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul lider al PSD își execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie