Justnews.ro

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua în discuție, în ședința de vineri, 24 iunie, cererea doamnei EUGENIA PUŞCAŞIU, judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de acordare a avizului anual pentru menţinerea în funcţie, după împlinirea vârstei de 65 de ani. Judecător la Secția I Civilă a ÎCCJ, Eugenia Pușcașiu este de mai bine de 3 ani decanul de vârstă al instanței supreme.

Eugenia Pușcașiu activează la Înalta Curte de Casație și Justiție din anul 2009, promovând la această instanță alături de preşedintele de la acea vreme a Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, recent ieșită din activitate, ca judecător constituțional.

Este pentru a 4-a oară când judecătorul Eugenia Pușcașiu solicită avizul anual al Secției pentru judecători a CSM pentru menținerea în activitate. Potrivit declarațiilor făcute în iunie 2009 cu prilejul audierilor candidaților pentru cele 2 posturi vacante de la Secția civilă și de proprietate intelectuală de la ÎCCJ, Eugenia Pușcașiu a debutat în carieră în 1977 la Sighetu Marmației, apoi a lucrat la Dej, iar din 1992 și până în 2009 a activat la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

 

foto: scj.ro

Alte articole