De ce s-a opus CSM detașării unor judecători la Autoritatea Națională pentru Cetățenie

Exclusivitate

Conducerea Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) vrea, de mai mult timp, să aibă la șefia a două structuri din instituție – Serviciul Consiliere și Relații Publice și Serviciul Juridic și Contencios – magistrați aflați în activitate. În prezent, la conducerea acestor departamente este angajat personal de specialitate juridică, asimilat judecătorilor și procurorilor.

În acest context, conducerea ANC a înaintat Secției pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii ( CSM) două cereri de detașare pentru o peioadă de 3 ani. Prima îl viza pe Cornoiu Cosmin Virgil, judecător în cadrul Judecătoriei Buftea. El urma să fie șeful Serviciului Consiliere și Relații Publice din cadrul Direcției contencios și relații publice.

http://old.csm1909.ro/csm/linkuri/15_04_2020__98375_ro.pdf

Cea de-a doua solicitare de detașare îl viza pe Paraschiv Dragoș Alecsandru, judecător în cadrul Judecătoriei Răcari. El ar fi urmat să devină șeful Serviciului Juridic și Contencios din cadrul Direcției contencios și relații publice.

http://old.csm1909.ro/csm/linkuri/15_04_2020__98390_ro.pdf

Ambele cereri de detașare erau avizate negativ de către conducerea instanțelor. În acest context, și în cazul Cornoiu și în cazul Paraschiv, secția pentru Judecători a CSM a respins, cu o largă majoritate, cele două solicitări de detașare. Motivul a fost că o eventuală detașare ar amplifica efectele negative ale fluctuației de personal, i-ar suprasolicita pe ceilalți judecători din instanțe și prin urmare ar afecta celeritatea judecării cauzelor.

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie