De 4 ani și jumătate au avut nevoie procurorii de la Parchetul General pentru a finaliza un dosar rezultat în urma unui accident rutier

Exclusivitate

Procurori din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, pe 18 septembrie 2020, că au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată  a unei inculpate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 Cod penal rap. la art. 194 alin.1 lit. b Cod penal.

Este vorba de un dosar rezultat în urma unui accident rutier, al cărui autor a fost o tânără, pe atunci în vârstă de 22 de ani. Accidentul în care a fost implicată șoferița s-a produs în orașul Oțelu Roșu, din județul Caraș Severin.

În comunicatul Parchetului General se afirmă că, în ziua de 21.04.2016, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, pe fondul neatenției, inculpata a efectuat o manevră spre stânga, a creat stare de pericol pentru o autoutilitară MAI, nu a respectat semnalele luminoase și sonore ale autoutilitarei și a efectuat o nouă manevră, spre partea opusă,  care  a dus la impactul cu mașina Poliției, toate acestea ducând la vătămarea corporală a trei persoane (aceștia suferind leziuni vindecabile în peste 90 zile îngrijiri medicale, precum și prejudicii estetice permanente – una dintre persoanele vătămate).  

Cei trei polițiști, care au fost răniți în urma manevrelor imprudente ale tinerei șoferițe,  tocmai capturaseră un bărbat de 31 de ani, urmărit național pentru infracțiuni la regimul circulației și se îndreptau spre sediul Poliției din orașul Oțelu Roșu. Și șoferița a fost rănită în accident, dar în schimb urmăritul prins de polițiști și o pasageră din mașina șoferiței au scăpat doar cu o sperietură zdravănă.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Caransebeș. Mai multe detalii despre acel accident, puteți afla aici. 

Foto: youtube.com

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie