Știri Exclusive

Amânare în dosarul fostului avocat Cătălin Dancu

     Curtea de Apel București amână pentru vineri pronunțarea în dosarul în care fostul avocat Cătălin Dancu cere anularea deciziei de revocare din funcția de consul al României la New York

Cătălin Dancu a fost revocat din funcţia de consul al României la New York la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.  După revocare, el a dat în judecată Guvernul și Ministerul de Externe ( și pe premierul Ludovic Orban și ministrul Bogdan Aurescu) cerînd Curții de Apel București suspendarea executării actului administrativ Hot. nr. 827/28.11.2019. Procesul se judecă la Secția a IX-a Contencios Administrativ și Fiscal, iar completul este prezidat de judecătoarea Carpen Raluca Ioana. La termenul de luni, 11 mai, s-a decis amânarea pronunțării în acest dosar:

Complet: 9-Completul 6 Fond
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Încheiere/11.05.2020/Amână pronunţarea cauzei pentru data de 15.05.2020.
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    11.05.2020

La momentul revocării, premierul Ludovic Orban a declarat despre Cătălin Dancu că „este un personaj foarte pitoresc“ și că Executivul său trimite la post “diplomaţi de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României, şi nu clienţi politici ai guvernului“. Cătălin Dancu, care avea o relaţie strânsă cu Liviu Dragnea, a fost trimis consul general în SUA de către premierul Sorin Grindeanu.

Avocat al mai multor VIP-uri

Potrivit relatărilor din presă, Cătălin Dancu a fost avocat al mai multor politicieni şi oameni de afaceri controversaţi: Dinu Patriciu, Cătălin Harnagea, Sorin Roşca Stănescu, Radu Moraru, Gigi Becali, Dumitru Sechelariu, Alexander Adamescu, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Publicația Cetateanul.net amintește că, în 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a absolvit de toate acuzațiile aduse de CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității) care susținea că avocatul Dancu (Curcă) Cătălin Radu ar fi fost recrutat în 17 februarie 1986, în calitate de informator, de către ofițerii de Contraspionaj din cadrul UM 0406 Constanţa.