Justnews.ro

Curtea de Apel București a decis recent să amâne pronunțarea pentru data de 8 aprilie 2020 în procesul în care este judecat apelul fostului director IT din Ministerul Justiției, Ion Krech.

Ion Krech foto Agerpres

  • Complet: S1 C9 A continuitate
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: Stabileşte pronunţarea la data de 8.IV.2020.
    Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    27.03.2020

Fostul director IT din Ministerul Justitiei, acuzat ca a luat o mită în valoare de 274.000 de euro de la firme IT ca să le ajute să cîștige licitații pentru proiectele de informatizare derulate de minister, a fost condamnat în iunie 2018 de către judecătorii Tribunalului București la 6 ani și 4 luni de închisoare. În plus, Ion Krech trebuie să platească Ministerului Justitiei suma de 19 milioane de lei, reprezentand daune materiale.

El a fost găsit vinovat că a cerut și primit mităpentru implementarea a două proiecte informatice derulate din fonduri europene: „Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justitiei si sistemul judiciar din Romania” si „Proiectul implementarea portalului N-Lex”.

Mai multe despre acest caz a scris Ziare.com http://www.ziare.com/stiri/coruptie/spaga-de-274-000-de-euro-la-ministerul-justitiei-cum-motiveaza-instanta-sentinta-de-6-ani-de-inchisoare-1524467

 

Alte articole