Curs de bune practici privind relația sistemului judiciar cu alte profesii, în special avocați

Exclusivitate

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță organizarea, in data de 25 septembrie 2020, prin intermediul platformei online Google Meet, a webinarului de diseminare a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați.

Ghidul reafirmă importanța stabilirii unor raporturi de colaborare, de parteneriat între profesioniștii dreptului, prin prisma înțelegerii rolului fundamental al fiecăruia în realizarea actului de justiție. De asemenea, consolidează bazele stabilirii unor raporturi interpersonale între profesioniștii dreptului, în acord cu valorile etice și deontologice specifice fiecărei profesii juridice.

Ghidul de bune practici este disponibil la adresa: https://drive.google.com/file/d/1Xs-68DJDXxfxgT9xTLuVImUcBDRhopIG/view

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului TAEJ- Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului, iar conferința de lansare a avut loc în februarie 2020, la eveniment participând, alături de reprezentanți ai instituțiilor din cadrul sistemului judiciar, reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecători, procurori, inspectori judiciari, avocați şi executori judecătorești.

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie