Justnews.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti au  înregistrat, la data de 30 martie, dosarul penal nr.2370/P/2020 având ca obiect o sesizare din oficiu a Poliției Sectorului 5 – Secția 19 Poliție – Biroul Investigații Criminale.

Astfel, la data de 25.03.2020, în jurul orelor 13:30, în contextul epidemiei generate de virusul COVID 19 și a măsurilor de combatere a epidemiei dispuse prin Decretul nr.195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României,  patrula desemnată din cadrul Secției 19 Poliție – Biroul Investigații Criminale, desfășurând activitatea de verificare a numitului Ș. N., a constatat faptul că acesta a părăsit locația din București, sector 5, pentru a se deplasa la o altă adresă din București, sector 5 cu scopul de a ridica un colet de la un curier, nerespectând măsurile de carantină dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art.352 C. pen.  Cercetările sunt efectuate de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Secției 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

Alte articole