Justnews.ro

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat în dezbatere publică două proiecte de hotărâre privind modificarea Codului deontologic al judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 328/2005.

În ședința de săptămâna trecută, COMISIA NR. I – comună “Legislaţie şi cooperare interinstituţională” a CSM a decis punerea în dezbatere publică, în procedură de urgenţă, a două variante de hotărâre pentru modificarea art. 18 alin. (2) din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, după cum urmează:

Varianta 1:

  • La articolul 18, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
  • „(2) Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a celorlalţi judecători şi procurori de la instanţele sau parchetele în care îşi desfăşoară activitatea „.

Varianta 2:

  • La articolul 18, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
  • „(2) Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a celorlalţi judecători sau procurori, indiferent de instanţa, parchetul sau instituţia la care funcţionează aceştia ”.

Comisia a decis ca în şedinţa Plenului să fie analizată şi oportunitatea discutării acestor propuneri doar cu ocazia redactării noului Cod deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Alte articole