CSM discută miercuri cererea procurorului Crin-Nicu Bologa de eliberare din funcția de prim-procuror adjunct al Parchetului Sălaj, ca urmare a numirii ca procuror şef al DNA

Exclusivitate

Consiliul Superior Al Magistraturii, secția pentru procurori, va analiza miercuri, 26 februarie, cererea privind eliberarea din funcţia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a procurorului CRIN-NICU BOLOGA, ca urmare a numirii în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la 20 februarie 2020, decretul pentru numirea lui Crin-Nicu Bologa în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru o perioadă de trei ani. La 14 februarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizul pozitiv dat pentru propunerea de numire la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Crin Nicu Bologa.

Biografie

Crin-Nicu Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fiind în acelaşi timp şi purtător de cuvânt al instituţiei, potrivit http://www.mpublic.ro, citat de Agerpres. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1995.
A fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău (1995-1999) şi procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Sălaj în perioada 2008-2011, potrivit site-ului magistrati.ro.
Din 1999 până în 2005 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.
În 2005, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei – Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie, la cerere, în decembrie 2007.
Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.
A fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în perioada ianuarie 2013-ianuarie 2016, fiind reînvestit în funcţie în ianuarie 2016. A deţinut această poziţie până în ianuarie 2019, se arată în evidenţa procurorilor numiţi în funcţii de conducere, publicată pe http://mpublic.eu/.
În iulie 2019 a devenit prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, conform http://ptsalaj.mpublic.ro/.

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie