Justnews.ro

Consiliul Superior Al Magistraturii, secția pentru procurori, va analiza miercuri, 26 februarie, cererea privind eliberarea din funcţia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a procurorului CRIN-NICU BOLOGA, ca urmare a numirii în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la 20 februarie 2020, decretul pentru numirea lui Crin-Nicu Bologa în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru o perioadă de trei ani. La 14 februarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizul pozitiv dat pentru propunerea de numire la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Crin Nicu Bologa.

Biografie

Crin-Nicu Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fiind în acelaşi timp şi purtător de cuvânt al instituţiei, potrivit http://www.mpublic.ro, citat de Agerpres. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1995.
A fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău (1995-1999) şi procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Sălaj în perioada 2008-2011, potrivit site-ului magistrati.ro.
Din 1999 până în 2005 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.
În 2005, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei – Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie, la cerere, în decembrie 2007.
Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.
A fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în perioada ianuarie 2013-ianuarie 2016, fiind reînvestit în funcţie în ianuarie 2016. A deţinut această poziţie până în ianuarie 2019, se arată în evidenţa procurorilor numiţi în funcţii de conducere, publicată pe http://mpublic.eu/.
În iulie 2019 a devenit prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, conform http://ptsalaj.mpublic.ro/.

Alte articole