CSM a aprobat doar 3 din 17 solicitări de transfer pe posturi de procuror militar

Exclusivitate

Au fost 17 cereri pentru 32 de posturi de procuror militar / Doar 3 au fost aprobate

Secția pentru Procurori a CSM a discutat în ședința din 2 iunie o Notă privind cererile de transfer formulate de procurori de la parchetele civile la parchetele militare. Documentul a figurat la punctul 5 al Ordinii de zi a ședinței Secției pentru procurori. Potrivit listei,  17 procurori și-au exprimat interesul pentru a se transfera în funcția de procuror militar. Printre ei se numără un procuror de la DNA – Structura centrală, unul de la DIICOT – Structura centrală, 3 de la structurile locale ale DNA, 3 de la cele ale DIICOT și unul de  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

CSM a aprobat doar 3 cereri, toate pentru posturi de execuție: a procurorului Majeri Adrian, la Parchetul Militar București, a procurorului Puie Ciprian, la Parchetul Militar Cluj și a procurorului Golban Nicolae, la Parchetul Militar Timișoara.

Cererile trebuiau să îndeplinească condițiile din Regulamentul comun privind numirea ca judecător sau procuror militar, transferul de la instanțele sau parchetele civile la instanțele ori parchetele militare, precum și acordarea gradelor militare și înaintarea în grad a judecătorilor și procurorilor militari, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM 176/2014.

Au fost puse la dispoziție 6 posturi de conducere și 26 de execuție

CSM a stabilit deja că solicitările de transfer vor fi analizate în raport cu lista posturilor vacante, la data de 29 aprilie 2020.  Potrivit listei, au fost puse la dispoziție 6 posturi de conducere și 26 de execuție.  Cele 6 posturi de conducere au fost  următoarele: 3 la Secția parchetelor militare de la PICCJ, 2 la Parchetul militar de pe lângă CM Apel, 1 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

spot_img

Articole recente

Procesul de 140 milioane de dolari pentru recuperarea „creanței Libia” de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, amânat din cauza protestului avocaților

Magistrații Curții de Apel București au amânat, la termenul din 22 februarie 2024, judecarea dosarului în care Statul Român încearcă...

Mai multe articole din aceeași categorie