Covid-19 în sistemul penitenciar: 12 cazuri de infectări, exclusiv printre angajații ANP de la Jilava, Gherla și Giurgiu

Exclusivitate

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a informat luni, 27 aprilie, că la Penitenciarul București-Jilava sunt confirmate  6 cazuri de angajați cu COVID-19.  Alte infectări cu virusul SARS-CoV-2 s-au constatat la Penitenciarul Gherla, unde se înregistrează două cazuri. Alte 4 cazuri de infectări cu  SARS-CoV-2 au fost constatate la Penitenciarul Giurgiu.

Adminstrația Națională a Penitenciarelor precizează că, pînă în prezent, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul apariției unor astfel de cazuri, unitatea sanitară cu secție de boli infecțioase desemnată să coordoneze îngrijirile medicale va fi Penitenciarul-Spital București-Jilava. Cazurile medii sau severe vor fi însă tratate în cele 16 paturi de la Secția ATI din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova.

 

 

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie