COVID 19 bate la porțile închisorii din Jilava

Exclusivitate

La Penitenciarul-Spital București-Jilava a fost internată o persoană arestată, infectată cu coronavirus

La Penitenciarul-Spital București-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, marți seara, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată ca fiind infectată cu COVID-19 de către rețeaua sanitară publică. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava – unitate desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente.

Anterior acestei desemnări de către Ministerul Sănătății, Penitenciarul-Spital București-Jilava, în cadrul căreia există o secție de boli infecțioase, a fost prevăzut ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidența acestui context epidemiologic. În cadrul secției amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, au fost stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgență, secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova se subordonează din punct de vedere operațional Penitenciarului-Spital București-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienților care necesită îngrijiri de terapie intensivă. În cele 16 paturi de la Secția ATI din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova vor fi tratate cazurile medii sau severe de Covid 19.

Pînă la acest caz, nu au existat situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie