Justnews.ro

Deținutul infectat a fost extrădat în România din străinătate

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat vineri, 29 mai, că o persoană privată de libertate extrădată în România dintr-o ţară terţă a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV2. Conform metodologiei, aceasta se află în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava şi urmează a fi retestată. Persoana confirmată pozitiv este asimptomatică, iar depunerea în locul de deţinere s-a realizat conform procedurilor de izolare şi monitorizare medicală.

Al doilea caz

Este al doilea caz în care a fost identificată o persoană privată de libertate infectată cu virusul SARS-CoV-2. Precedentul s-a înregistrat exact în urmă cu o lună, când la Penitenciarul-Spital București-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată ca fiind infectată cu COVID-19 de către rețeaua sanitară publică. Cazul a fost gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava. În cadrul acestei unități există o secție de boli infecțioase, a fost prevăzut ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidența acestui context epidemiologic.  ANP a informat că, în cadrul secției amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, au fost stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Cazurile grave, la Rahova

Pe de altă parte, secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova se subordonează din punct de vedere operațional Penitenciarului-Spital București-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienților care necesită îngrijiri de terapie intensivă. În cele 16 paturi de la Secția ATI din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova vor fi tratate cazurile medii sau severe de Covid 19.

Foto: http://anp.gov.ro

Alte articole