Șeful Contabilității de la Primăria lui Pandele a pierdut în primă instanță procesul cu Agenția de Integritate

Exclusivitate

În aprilie anul acesta, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că Mitroi Ștefan Cristinel, șef serviciu la Serviciul Financiar – Contabil, Buget în cadrul Direcției Economice la Primăria Orașului Voluntari, Jud. Ilfov, s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu anul 2020, întrucât, simultan cu funcția publică exercitată în cadrul Primăriei Orașului Voluntari, a exercitat/exercită mai multe funcții în cadrul unor societăți comerciale de interes local la care Consiliul Local al Orașului Voluntari este acționar majoritar. El ar fi încălcat astfel prevederile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice.(…) c) în cadrul regiilor autonome, societăților reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori în alte unități cu scop lucrativ din sectorul public.”

Potrivit legislației, „persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Mitroi Ștefan Cristinel a atacat în instanța de contencios administrativ raportul 15021/06/04/2023, întocmit de inspectorii de integritate. La începutul săptămânii, instanța competentă – Curtea de Apel București – a pronunțat o primă soluție, care însă nu este definitivă și mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție:

  • Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs, în 15 zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 06.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei.
spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie