Congresul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, convocat în data de 6 noiembrie, se va desfășura online

Exclusivitate

Consiliul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești (UNEJ), în temeiul dispozițiilor art. 29 alin. (4) și ale art. 30 alin. (1) din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecătorești, cu modificările şi completările ulterioare, convoacă Congresul anual al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, eveniment ce se va desfășura în data de 06.11.2020, ora 1000. Având în vedere contextul actual, Consiliul UNEJ a luat decizia, pentru protejarea tuturor persoanelor implicate, să organizeze cel de-al XX-lea Congres al Uniunii exclusiv online.

Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti este organizaţie profesională cu personalitate juridică, formată din toţi executorii judecătoreşti numiţi. Potrivit legii 188/2000, Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este constituit din delegaţi ai fiecărei Camere a executorilor judecătoreşti, potrivit normei de reprezentare stabilite prin statut, preşedinţii Camerelor executorilor judecătoreşti şi ceilalţi membri ai Consiliului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti. Camerele executorilor judecătoreşti sunt obligate să îşi aleagă delegaţii cu cel puţin 10 zile înainte de Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti.

Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este legal constituit în prezenţa a două treimi din numărul membrilor şi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi. În cazul în care nu se realizează cvorumul cerut, se face o nouă convocare a Congresului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti în aceleaşi condiţii, peste cel mult o lună. La această convocare Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este legal constituit prin prezenţa majorităţii delegaţilor. Dacă nici atunci nu se realizează cvorumul legal, Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti se amână din nou şi va fi reconvocat de fiecare dată până la realizarea cvorumului prevăzut.

foto: executori.ro

 

spot_img

Articole recente

Procesul de 140 milioane de dolari pentru recuperarea „creanței Libia” de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, amânat din cauza protestului avocaților

Magistrații Curții de Apel București au amânat, la termenul din 22 februarie 2024, judecarea dosarului în care Statul Român încearcă...

Mai multe articole din aceeași categorie