Congresul avocaților, programat pentru perioada 5-10 septembrie 2020, a fost amânat

Exclusivitate

Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) a decis amânarea desfășurării Congresului Avocaților 2020. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Uniunii, Conducerea UNBR a constatat că, deși au fost luate toate măsurile organizatorice pentru desfășurarea Congresului la termenele asumate, situația sanitară din România (în contextul stării de alertă instituite și așa cum reiese din ultimele evoluții comunicate public de autorități) face ca desfășurarea Congresului avocaților în perioada 5-10 septembrie 2020 să fie de natură să conducă la asumarea de riscuri sanitare sporite.

În acest context, la propunerea Comisiei Permanente, Consiliul UNBR a decis prin vot electronic, cu majoritate de voturi, amânarea desfășurării Congresului avocaților, până la o dată ulterioară din acest an, în funcție de evoluția situației sanitare. Cu toate acestea, având în vedere că mai mulți tineri avocați și-au anunțat participarea la concursul de lucrări cu tema: „Interacțiunea și comunicarea profesiilor juridice. Aspecte legale, etice și deontologice”, acesta se va desfășura conform programului anunțat anterior 

CONGRESUL AVOCAŢILOR fusese convocat pentru zilele de marți, 08 septembrie 2020 – orele 09,30 și miercuri, 09 septembrie 2020 – orele 09,30 la Hotel Del Mar, localitatea Mamaia, jud. Constanța. Ordinea de zi a Congresului fusese următoarea:

 1. Prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului U.N.B.R..
 2. Prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului de administrație al Casei de Asigurări a Avocaților (C.A.A.).
 3. Prezentarea spre aprobare a execuției bugetare pe anul 2019 și a proiectului de buget al U.N.B.R. pentru anul 2020 – ratificarea Hotărârii consiliului UNBR nr. 39/07 decembrie 2019.
 4. Prezentarea spre aprobare a execuției bugetare pe anul 2019 și a proiectului de buget al C.A.A. pentru anul 2020.
 5. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei centrale de cenzori a U.N.B.R..
 6. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei de cenzori a C.A.A..
 7. Prezentarea raportului anual al Comisiei centrale de disciplină.
 8. Analiza rapoartelor și a proiectelor de buget prezentate în vederea aprobării acestora.
 9. Ratificarea Hotărârilor Consiliului UNBR de modificare și completare a Statutului profesiei de avocat și a Statutului C.A.A.
 10. Actualizarea compunerii Comisiei centrale de disciplină.
 11. Adoptarea de hotărâri și rezoluții.
 12. Diverse.
spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie